Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Бака Јела доноси рецепт за ОМИЉЕНУ КОМБИНАЦИЈУ скоро сваког СРБИНА - Спремите се да ПОЛИЖЕТЕ ПРСТЕ уз ПОДВАРАК из рерне и ПРОЈАРУ

24.01.2024. 11:19
Пише:
Србија Данас/М. Аћимовић
podvarak
подварак / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

У свету гастрономије, нема ничег попут укуса традиционалних јела припремљених с љубављу и пажњом. Откријте тајну савршеног ручка док вас водимо кроз рецепт који смо добили од баке Јеле – мајсторице кулинарске вештине која својом страшћу и искуством ствара незаборавне оброке

Распаметиће вас укусан подварак са сочном пројаром - ево рецепта и начина рипреме!

Полазећи од традиционалног рецепта, откријте чаролију укуса у припреми домаћег подварка уз савршено пратећу пројару која ће употпунити вашу гастрономску авантуру.

БОЛЕСТ која тихо погађа МИЛИОНЕ ЉУДИ широм света: Ево како да препознате симптоме НА ВРЕМЕPrehlada

БОЛЕСТ која тихо погађа МИЛИОНЕ ЉУДИ широм света: Ево како да препознате симптоме НА ВРЕМЕ

БОЈА ШЛАЈМА открива у којој ФАЗИ сте БОЛЕСТИ, зато ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Доктор открива и која је ИЗУЗЕТНО ОПАСНА и захтева ХИТАН ПРЕГЛЕДkaÅ¡alj

БОЈА ШЛАЈМА открива у којој ФАЗИ сте БОЛЕСТИ, зато ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Доктор открива и која је ИЗУЗЕТНО ОПАСНА и захтева ХИТАН ПРЕГЛЕД

Састојци за подварак:

  • Већа главица ситно сецканог киселог купуса
  • 1 већа кашика масти
  • 1 већи празилук
  • 300-400 гр свињског, овчијег или другог меса
  • 300 гр димљених ребара
  • Ловоров лист, слатка и туцана паприка, млади бибер

Припрема:

Лук исећи на кругове и пропржити, додати сецкано месо и суво месо, налити мало воде и динстати неколико минута.

Додати ситно сецкани кисео купус, ловоров лист, промешати и додати воду, кувати 1,5 сати.

Додати слатку паприку, туцану паприку и млевени бибер по жељи. Ставити у претходно угрејану рерну на 220 степени Ц и пећи 20 минута.

Припрема пројаре:

Умутити 3 јаја, додати 50 гр хлебног брашна и гриза, 150 гр кукурузног брашна, 100 мл киселе воде, 200 мл јогурта, 200 гр сира, со, прашак за пециво и 70 мл уља.

Све добро измешати и сипати у подмазану тигању.

Пећи у претходно угрејаној рерни на 220 степени Ц око 40 минута.

Овај фантастични рецепт обећава неодољив спој меког киселог купуса, ароматичног меса и хрскаве проје која се топи у устима. Испробајте га сами и уживајте у савршеној комбинацији традиционалних укуса. Припремите се да ваша кухиња замирише неодољивим мирисима, а ваши укућани буду одушевљени овом укусном посластицом. Уживајте у припреми и добар тек!