Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕОБИЧАН БАКИН КОЛАЧ СА КАЈСИЈАМА: Сочан и мекан, а ЈЕДНОСТАВНО се припрема (РЕЦЕПТ)

16.06.2022. 15:05
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Укусан и сочан

Потребно је:

  • 2 јаја (3 мања)
  • 5 кашика брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 3 кашике шећера
  • 30 мл уља
  • 600 гр кајсија
  • 100 мл јогурта
  • 100 гр сецканих ораха
ПО РЕЦЕПТУ СЕКЕ АЛЕКСИЋ: Направите ФЕНОМЕНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ, овај састојак им даје посебан укус

ПО РЕЦЕПТУ СЕКЕ АЛЕКСИЋ: Направите ФЕНОМЕНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ, овај састојак им даје посебан укус

НЕ ПОСТОЈИ НИШТА БОЉЕ ЗА ПЛУЋА ОД ОВОГ НАПИТКА: Ублажава кашаљ, избацује шлајм и наталожене токсине! (РЕЦЕПТ)

НЕ ПОСТОЈИ НИШТА БОЉЕ ЗА ПЛУЋА ОД ОВОГ НАПИТКА: Ублажава кашаљ, избацује шлајм и наталожене токсине! (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, уље, јогурт па све изједначити. Сипати у подмазан плех величине 24 цм. 

Кајсије опрати и извадити кошчице, преполовити , па половине ређати у круг теста да се плех попуни. Пећи на 200 степени Ц 45-50 минута. Посути ванилин шећером и прах шећером. Сећи потпуно охлађен.