Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Никад лакша припрема ЏЕМА ОД КАЈСИЈА: 3 једноставна корака до сласног ужитка!

09.07.2018. 19:02
Пише:
Србија Данас
Džem od kajsija
Џем од кајсија / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/nutrizionista_milano

Једноставно и лако се прави.

Укусан џем од кајсија је краљ доручка, одличан додатак летњим посластицама, а можете да га послужите и као прилог месу. Направите сласан џем пратећи ова три једноставна корака.

Како брак мења вашу личност и где сте сада ви?

Састојци:

  • 1,5 кг свежих кајсија
  • 1 кг шећера
  • 200 мл сока од јабуке
  • 1 већи лимун
  • комадић маслаца

Припрема:

ВИШЕ ГА НЕ УЗБУЂУЈЕТЕ: Мушкарци ОТКРИЛИ три разлога због којих се ХЛАДЕ и желе да ПРЕКИНУ везу!

КОРАК 1:

Оперите кајсије и очистите их од коштица. Исеците кајсије на комаде, ставите их у велики лонац и додајте сок од јабуке. Кувајте док смеса не проври, смањите температуру, па прокувајте још десетак минута док кајсије не омекшају.

КОРАК 2:

Смеси додајте шећер и сок од једног лимуна, па промешајте и пустите да се крчка на умереној температури још двадесетак минута.

ЗАВИРИТЕ У ЊИХОВЕ МИСЛИ: Оно о чему МУШКАРЦИ размишљају и говоре МЕЂУСОБНО али не деле са вама!

КОРАК 3:

Померите лонац с ватре и скините евентуалне нечистоће с врха лонца. Врућем џему додајте комадић маслаца, добро промешајте целу смесу и пустите да се охлади десетак минута. Тако припремљен џем сипајте у топле стерилизоване тегле, поклопите их и чувајте на тамном и хладном месту.

САВЕТ:

100 грама овог воћа има само 36 калорија, а чини чуда за вашу кожу!

Нисте сигурни да је џем готов? Дрвеном варјачом пребаците малу количину врућег џема на хладан тањир (тањир ставите у фрижидер да бисте га охладили). Причекајте минут. Ако тањир можете да окренете изнад своје главе без цурења, значи да је џем готов. У супротном наставите да кувате воћну смесу.