Никако да вам тесто испадне како треба? Ево где сигурно грешите и како то да исправите!
Лакше је него што делује...
Да ли вам се десило да тесто неће да нарасте или да, баш кад имате госте, погача у рерни испуца? Штрудла је била печена одозго, али не и одоздо?
Да се ово више не би дешавало, дајемо вам неколико трикова, који ће помоћи да ваших руку дело буде баш као из најбољег ресторана или са слике омиљеног кувара:

МУЧИШ МУКУ СА ХОЛЕСТЕРОЛОМ? Ових 12 намирница, решиће твој ПРОБЛЕМ! Уз помоћ ИСХРАНЕ, до здравља!
1. Пре него што почнете да правите тесто, извадите путер и јаја из фрижидера и оставите их извесно време на собној температури.
2. Припремите и измерите све неопходне састојке пре него што почнете да месите.

ВОДА ЈЕ БИТНА ЗА ЗДРАВЉЕ ОРГАНИЗМА: Хидрирајте га што ћешће!
3. Придржавајте се рецепта и немојте да импровизујете. За разлику од куваних јела, специјалитета са месом, чорби и салата, где можете додати нешто ново или променити количину састојака, са састојцима за тесто треба бити прецизан.
4. Не претерујте с количином прашка за пециво или квасца јер постоји могућност да тесто нарасте превише и пукне.
5. Немојте да правите залихе прашка за пециво и квасца јер током времена губе својства.
6. Тесто стављајте увек у загрејану рерну, јер сва теста са прашком за пециво и квасцем то захтевају. Приликом спајања влажних и сувих састојака долази до хемијске реакције и тесто одмах почне да расте. Сачекајте 10 до 15 минута од тренутка када рерна достигне жељену температуру и онда убаците тесто.
7. Решетку поставите на средину како би се тесто подједнако испекло одозго и одоздо.