Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ову НАМИРНИЦУ Јелена и Новак Ђоковић никада НЕ ЈЕДУ, а ево шта увек имају у фрижидеру

09.02.2022. 18:00
Пише:
Србија Данас/Новости магазин
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/jelenadjokovicndf

Здраво се хране!

Новак Ђоковић и његови фантастични домети у тенису се често објашњавају не само упорним тренингом и талентом већ и пажњом према здрављу која се базира на специфичној исхрани.

ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ! Ево ко теже подноси развод - мушкарци или жене?

ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ! Ево ко теже подноси развод - мушкарци или жене?

ИСХРАНА по рецепту ЈЕЛЕНЕ РОЗГЕ: Певачица због ЗДРАВСТВЕНОГ ПРОБЛЕМА на посебном РЕЖИМУ, зими ЈЕДЕ ово

ИСХРАНА по рецепту ЈЕЛЕНЕ РОЗГЕ: Певачица због ЗДРАВСТВЕНОГ ПРОБЛЕМА на посебном РЕЖИМУ, зими ЈЕДЕ ово

Он каже да је његова исхрана "базирана на биљкама" већ дуже од четири године и да све време игра на истом, врло високом нивоу, али је одбио да се изјасни као веган или вегетаријанац.

Слаткише и бели шећер су одавно избацили из употребе!

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Профимедиа

Новак и Јелена не користе шећер у исхрани, али наш тенисер не бежи од угљених хидрата. Углавном се његов ручак базира на пастама и нудлама, па се тако обезбеди хидратима, али је увек реч о безглутенским тестенинама.

Кад су у питању слаткиши, чувена је анегодота кад му се, после освајања турнира у Аустралији 2012. године, одједном јела чоколада, па је појео само једну коцкицу, а остатак табле остао нетакнут.

Зато увек на терену има при руци урме, одличне због врло ниског гликемијског индекса. Од воћа богатог шећером једе још и банане, а свакога дана узме и две кашичице манука меда. На крају, у његовој исхрани има и доста орашастих плодова и семенки.

Управо ово су и састојци Јелениних колача, намирнице које увек има у фрижидеру. Дакле, експериментишите и сами, саветује она - помешајте млевене орашасте плодове по укусу, додајте урме, али и кокосово уље, можда нешто од бобичастог воћа - јагоде, малине. Какао и индијски орах могу бити одлични додаци. Умесите и од смесе формирајте бомбице и оставите да се расхладе.