Ноле и Јелена НЕ ЈЕДУ СЛАТКИШЕ: Шећер је забрањен али уз ОВУ НАМИРНИЦУ појачавају ЕНЕРГИЈУ И ИМУНИТЕТ
Врло је корисно, а укусно
Новак Ђоковић толико привлачи пажњу јавности, да људе занима сва дешавања на терену али и многе ствари ван терена, па чак и то како се храни.
Ђоковић и слаткиши? Могуће је, али они “посебни”.
3 ДАНА пред СВЕТОГ ИЛИЈУ жене ОБАВЕЗНО ово престају да раде! Православни верници страхују од његовог ГНЕВА
Од ње је СТАРИЈИ ЧАК 31. ГОДИНУ! Запрепастићете се кад видите ко је МУЖ познате водитељке "Слагалице" (ФОТО)
Као што је одраније познато, Ноле и његова супруга Јелена не једу слаткише са шећером. За такве посластице се углавном користе органски какао, урме и коштуњаво воће.
Кад су у питању слаткиши, чувена је анегодота кад му се, после освајања турнира у Аустралији 2012. године, одједном јела чоколада, па је појео само једну коцкицу а остатак табле остао нетакнут. Али зато, увек на терену има при руци урме, одличне због врло ниског гликемијског индекса. Од воћа богатог шећером једе још и банане, а свакога дана узме и две кашичице манука меда. На крају, у његовој исхрани има и доста орашастих плодова и семенки.
Здравствена корист од урми је првенствено везана за затвор и поремећај у раду црева, али урме такође помажу код срчаних проблема, анемије, сексуалне дисфункције и код многих других здравствених проблема.
Урме су богате витаминима, минералима и биљним влакнима. Ови укусни плодови садрже биљна уља, калцијум, сумпор, гвођже, калијум, манган, бакар и магнезијум. Неки експерти тврде да једна урма дневно може значајно да допринесе у избалансираној и здравој исхрани.
Људи конзумирају урме на неколико начина, на пример уз млеко, јогурт или хлеб. Паста од урми се сматра посебно добром за децу и одрасле, посебно за време опоравка од повреде или болести.
Рецепт за пасту од урми
Потребно је:
- 3 шаке свежих урми
- 2 чаше воде.
Потопите воће у воду током ноћи. Исцедите урме од воде с тим да оставите воду док не завршите са прављењем пасте. У блендеру уситните натопљене урме и по потреби додајте пар кашика воде у којој су се урме натапале. Ако су урме заиста свеже можете их изблендати и одмах чим одстраните кошчице уз мали додатак воде. Ако су сувље можете их прелити са врућом водом и оставити да одстоје по потреби.
Готову пасту сипати у стаклену теглу и користити по жељи и потреби.