Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВА СМЕСА ЗА 14 ДАНА СКИДА ХОЛЕСТЕРОЛ, АЛИ И КИЛОГРАМЕ: Прави се од само 2 намирнице, зову је "чистач масти"

24.02.2022. 09:09
Пише:
Србија Данас/Лепа и срећна
smokva
смоква / Извор: Фото: YouTube printscreen/That Холистиц Мом

Висок холестерол, као и притисак, не дају специфичне симптоме, па су повишене вредности често изненађење за оне код којих су утврђене.

Повећан лош холестерол сужава и зачепљује артерије које, када су блокиране, могу спречити да свежа крв доспе до делова тела, што може довести особу у ризик од срчаног удара, застоја срчаног или можданог удара. То су болести које су на првом месту међу узроцима смртности на свету, зато је од велике важности да се на време започне лечење.

Једини начин дијагностификовања обољења је путем лабораторијских претрага, а када налази укажу на повишене вредности, медицински третмани су доступни како би се очистиле артерије, али веома је важно да коригујете и исхрану.

Домаћа смеса од ТРИ састојка, ЧИСТИ ПЛУЋА, помаже код упорног, болног и СУВОГ КАШЉА, брзо се припрема

Домаћа смеса од ТРИ састојка, ЧИСТИ ПЛУЋА, помаже код упорног, болног и СУВОГ КАШЉА, брзо се припрема

СУВА УСТА могу бити СИМПТОМ озбиљне БОЛЕСТИ: Ево у ком СЛУЧАЈУ треба да потражите ПОМОЋ, а када је безазлено

СУВА УСТА могу бити СИМПТОМ озбиљне БОЛЕСТИ: Ево у ком СЛУЧАЈУ треба да потражите ПОМОЋ, а када је безазлено

Нутриционисти саветују да се у јеловник уведе масна риба попут лососа јер садржи омега 3 масне киселине, пастрмка, туна, скуша и сабљарка, али и поврће тамно зелене боје,  попут спанаћа и кеља. Такође могу да помогну и природни "лекови", а  смокве и домаће јабукове и сирће су одлична комбинаја.

debljina
дебљина / Извор: Профимедиа

Три суве смокве избоцкајте чачкалицом са свих страна, а потом их убаците у стаклену посуду у коју сте сипали 2 дл домаћег јабуковог сирћета.  Оставите да одстоји преко ноћи, па ујутур поједите смокве. Остатак сирћета немојте бацати него у њега наредне вечери поново убаците три смокве. Киселе смокве конзумирајте 14 дана,а иделано би било да се придржавате кориговане исхране и  умерене физичке активности.