Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈИ ДОМАЋИ СИРУП НА СВЕТУ: Оно што може да уради вашем организму до сада није виђено!

07.10.2020. 19:10
Пише:
Србија Данас/задовољна.хр
čaj
чај / Извор: Профимедиа

Није на одмет знати.

Бобице црне зове садрже антиоксидансе, витамине Ц и Е, флавоноиде, терпене и друге лековите материје које делују антивирусно, антибактеријски и диуретски.

МА, НЕМА ШАНСЕ! Ове СТВАРИ са својим ТЕЛОМ може да уради само 10 ОДСТО људи: Јесте ли међу њима?

МА, НЕМА ШАНСЕ! Ове СТВАРИ са својим ТЕЛОМ може да уради само 10 ОДСТО људи: Јесте ли међу њима?

Могу да ШТЕТЕ и успоре процес ОЗДРАВЉЕЊА: Ако сте ПРЕХЛАЂЕНИ требало би да избегавате ових 5 НАМИРНИЦА!

Могу да ШТЕТЕ и успоре процес ОЗДРАВЉЕЊА: Ако сте ПРЕХЛАЂЕНИ требало би да избегавате ових 5 НАМИРНИЦА!

Ако вас МУЧИ ЗАТВОР, чир или упале, припремите овај чај, потребно вам је 20 минута и мање од 100 динара!

Ако вас МУЧИ ЗАТВОР, чир или упале, припремите овај чај, потребно вам је 20 минута и мање од 100 динара!

Сазревају крајем августа и у септембру, а од тих здравих тамноплавих плодова припрема се сируп за јачање здравља.

Нарочито је одличан у време сезонских прехлада, грипа и вируса. Помаже у борби против температуре, јачању имунитета, лечи анемију, односно подиже ниво гвожђа у крви, као и код опште слабости организма, затвора и у борби са стресом.

Бобице се не смеју јести сирове јер су токсичне, те могу изазвати тровање.

Термичком обрадом токсичност бобица се у потпуности уништава , а сируп је потпуно сигуран за конзумирање. Уколико из рецепта избаците ђумбир, овај напитак могу пити и деца.

džem od zove
џем од зове / Извор: Профимедиа/илустрација

Састојци:
  • 1 килограм зрелих бобица зове 
  • 1 воде
  • 0,75 кг шећера
  • 2 цм свежег корена ђумбира
  • сок и корица од једног лимуна
  • 0,5 килограма домаћег меда
Припрема:

Бобице зове прелијте водом и ставите да се кува око 15 минута. Склоните с ватре, додајте шећер, нарендани ђумбир, те сок и нарендану корицу лимуна. Поклопите, пустите да одстоји 30 минута, те процедите кроз сито.

Процеђени сок загрејте до кључања, додајте мед, добро промешајте и док је још топао, сипајте у чисте стаклене флаше. Сируп од чувајте на хладном и мрачном месту (може и у фрижидеру) те користите као сируп за разређивање.

Менопауза не мора да буде ноћна мора: Овако ћете олакшати непријатне симптоме климакса!

Менопауза не мора да буде ноћна мора: Овако ћете олакшати непријатне симптоме климакса!