Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ово су ТРИ јела које би Гордон Ремзи ЗАБРАНИО!

01.02.2018. 11:39
Пише:
Србија Danas/mondo.rs
Gordon Remzi
Гордон Ремзи / Извор: Профимедиа

Критичар.

Чувени кувар има пик на три "тренда" у кулинарству, и нека јела би најрадије забранио и заувек избрисао из јеловника.

БРЗО И ЕФИКАСНО: Ако попијеш 3 шоље овог НАПИТКА дневно, изгубићеш и до 10 центиметара у струку!

Гордон Ремзи познат је по оштром језику (и повремено бахатом понашању), али и даље остаје један од најбољих кувара данашњице. Па, ево шта један од најбољих шефова нашег доба не може очима да види. Ово су три "тренда" која би најрадије послао у историју:

Devojka jede kolač
Девојка једе колач / Извор: Профимедиа

Пенице

 - Недавно су ми послужили пеницу од коштане сржи. Али, кад размишљам о коштаној сржи, сасвим сам сигуран да никад више не желим да је једем у пенастом облику. Кад је о десертима реч, можете да експериментишете - изјавио је кувар.

meso
месо / Извор: Профимедиа

Вагју говедина

Вагју је јапанска говедина дивне структуре, месо је меко и нежно, и због тога Ремзи каже да је треба припремати с поштовањем.

 - На све стране имате ћуфте од вагју говедине. О'ладите мало. Третирајте вагју с поштовањем, учините ово месо посебним - каже он.

НИЈЕ ЗАБЛУДА: Ево зашто је ШТЕТНО пити сок од поморанџе ујутру, на празан стомак!

Али, чак и он у свом ресторану у Лас Вегасу има на менију вагју ћуфте споро куване у сосу од парадајза, а служи их са крутонима од паленте. Истини за вољу, кажу да их је довео до савршенства, буквално.

ulje
уље / Извор: Профимедиа

Уље од тартуфа

 - Једна од ствари које највише мрзим је уље од тартуфа. Време је да га прецртамо. Сви га стављају где год стигну, у огромним количинама, као да је у питању било које друго уље, а заправо оно мора јако, јако прецизно да се дозира - каже Ремзи.