Ово воће ОБАВЕЗНО уврстите у јеловник - регулише притисак, холестерол, циркулацију, а ЧУВА и СРЦЕ!
Није на одмет знати...
Воће је дар природе, препун витаминима, минералима и влакнима. Без воћа се не може живети, тако да је препоручљиво да свакога дана поједете бар једну порцију воћа.
Да бисте појачали ефекат, пожељно је да сваког дана поједете пет парчета неког воћа и пет парчета неког поврћа. У наставку текста прочитајте које воће је идеално како бисте очували здравље вашег срца.

ОВО САМО ОНА МОЖЕ ДА ИЗНЕСЕ: Нико нема НОКТЕ као Диди Јанковић - један детаљ ПОСЕБНО изненађује! (ФОТО)

Пије се 15 дана, на свака 2 месеца: Овај природни напитак ЧИСТИ ОРГАНИЗАМ и помаже при МРШАВЉЕЊУ!

Решите се гасова и надутости уз ова 3 ПРИРОДНА ЧАЈА! Одлични за чишћење дебелог црева!
1. Црвено и бордо воће
Због чега црвено воће? Из простог разлога, јер воће које је црвене боје, богато је антиоксидансима, а највише ликопеном, који чува здравље срца. Воће као што је нпр. грејпфрут, црвена поморанџа и лубеница, садржи највећу количину ликопена.
У црвеном воћу нпр. у јабуци и вишњама, такође се налазе и антоцијани, који побољшавају циркулацију и прочишћавају вене. Са друге стране, елагинска киселина коју садрже малине, купине и нар, регулише притисак, холестерол и циркулацију. Ово воће такође је познато по свом антиканцерогеном дејству. Црвено грожђе и црвено бобичасто воће садрже ресвератол, антиоксиданс који спречава срчани удар. Немојте заборавити да у исхрану укључите и јагоде, папају, брусницу, јер су здраве за мозак и срце.
2. Зелено воће
Које је то зелено воће које вам прво пада на памет? То је наравно киви, зелене јабуке, крушке, зелено грожђе… Ове врсте воћа садрже фолну киселину, калцијум, гвожђе, витамин К, и наравно магнезијум, који је неопходан за здравље жена. Ово воће прочишћава крв, и штити нас од многих кардиоваскуларних обољења. Идеално би било за ваше срце, кад бисте дан започели једном јабуком или крушком.
3. Тамно воће
Тамно, црно и љубичасто воће, како кажу доктори, спада у намирнице које су савезник за здраво срце. Свака тамна воћка је богата антиоксидансима, смањује холестерол, побољшава варење и има антиканцерогено дејство. Пожељно је да кад сте год у могућности конзумирате тамно воће. У ову врсту воћа спадају шљиве, црне смокве, суво грожђе, боровнице, црне рибизле…
4. Воће светле боје
У воће светле боје спадају банане, брескве, нектарине… Ово воће је богато витаминима и минералима који јачају срце. Иделано би било кад бисте сваког дана појели бар једну банану, брескву и нектарину, јер садрже доста калијума, и опуштају организам.