Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАЛЕНТА ДИЈЕТА КОЈА ТРАЈЕ 4 ДАНА: Килограми се топе, а ситост је загарантована (ЈЕЛОВНИК)

06.02.2022. 18:25
Пише:
Србија Данас/Новости магазин
stomak
стомак / Извор: Профимедиа

Уколико се питате како је могуће смршати уз паленту, одговор је једноставан

Палента се обично прави од жутог кукурузног брашна, али нећете погрешити ни ако га замените белим.

Осим тога, палента дословно "пуни" црева захваљујући богатом садржају влакана која упијају воду, набубре и стварају дуготрајан осећај ситости.

Сто грама куваног кукурузног брашна садржи само 70 калорија, али ако у паленту не додајете пуномасни сир, кајмак, сланину...

ВРАЋАМ СЕ НА ФАБРИЧКА ПОДЕШАВАЊА: Маријана Мићић само 2 месеца НАКОН ПОРОЂАЈА све изненадила фигуром

ВРАЋАМ СЕ НА ФАБРИЧКА ПОДЕШАВАЊА: Маријана Мићић само 2 месеца НАКОН ПОРОЂАЈА све изненадила фигуром

УКЛАЊАЊЕ СЕДИХ ВЛАСИ У РЕКОРДНОМ РОКУ: 3 кашике дневно подмлађују косу! (РЕЦЕПТ)

УКЛАЊАЊЕ СЕДИХ ВЛАСИ У РЕКОРДНОМ РОКУ: 3 кашике дневно подмлађују косу! (РЕЦЕПТ)

Једна шоља жутог кукурузног брашна садржи око 8,5 г влакана, што је чак 34 одсто од препорученог дневног уноса за жене и 22 одсто за мушкарце.

Познато је да влакна поред многих других здравствених предности, подстичу и здраво мршављење, јер се њиховом конзумацијом регулише пробава, а с обзиром на то да дају дуготрајан осећај ситости спречава се преједање.

За мршављење је оптимално да се дневно унесе око 1.500 калорија па са палента дијетом тај план нећете нарушити.

dijeta
дијета / Извор: Профимедиа

Понедељак

Доручак: 100 г паленте, шоља нискомасног јогурта и један краставац

Ручак: 100 г паленте, 50 г младог сира и један парадајз

Вечера: 100 г паленте, шоља кефира

Рецепт за паленту

За припрему: 100 г паленте потребне су две шоље воде, со, два јаја и две кашичице сусама.

  • У посољену воду која је прокључала додајте паленту, брзо мешајте да се не угрудва и умешајте свеже разбијена јаја.
  • Када је палента спремљена додајте две кашичице благо препеченог сусама.

Уторак

Доручак: 200 г паленте, шоља нискомасног јогурта и један краставац

Ручак: 200 г паленте, 50 г младог сира и један парадајз

Вечера: 100 г паленте, шоља кефира

Среда

Доручак: 200 г паленте, шоља нискомасног јогурта и један краставац

Ручак: 200 г паленте, 50 г младог сира и један парадајз

Вечера: 200 г паленте, шоља кефира

Четвртак

Доручак: 200 г паленте, шоља нискомасног јогурта и један краставац

Ручак: 300 г паленте, 50 г младог сира и један парадајз

Вечера: 200 г паленте, шоља кефира