Памук КИФЛИЦЕ мекане као душа, а данима остају свеже - Не чека се да тесто надође, праве се једноставно и брзо
Најбољи рецепт за кифлице који сте икад пробали!
Домаће кифлице су незаобилазне на нашим трпезама, а рецепт који је пред вама успева чак и неискусним домаћицама. Толико су мекане и ваздушасте да се нико не зауставља само на једној, а сваршрено се комбинују уз разна јела!
Састојци:
600 г меког брашна
1 кесица прашка за пециво
1 кесица сувог квасца
200 мл јогурта
200 мл млека
100 мл уља
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
1 жуманце
сусам за посипање
Како се праве?
У мало млаког млека сипајте суви квасац, додајте шећер и добро размутите.
Потом додајте уље, остаак млека, јогурт, промешајте, па додајте брашно претходно помешано с прашком за пециво, и со и мешајте док се не згусне. Тада почните да месите рукама, све док не добијете тврдо, нелепљиво тесто које може да се искористи за кифлице.
Поделите тесто на две кугле, па једну развуците оклагијом у круг и сеците у троуглове. Филујте кремастим надевом по жељи – џемом, кремом, сиром или ајваром – или оставите празно, па мотајте кифлице и ређајте и по плеху који сте обложили папиром за печење.
На крају премажите кифлице умућеним жуманцетом и поспите сусамом. Пеците у рерни претходно загрејаној на 180°, око 20 минута.
Погледајте како их је направила Драгана, са Јутјуб канала, Уради сама - Идеје за креативце.
Србија Данас/Стил, Ивана Богићевић/Пренела Ј.Ш.