Најукусније СЛАТКО ПЕЦИВО по БАКИНОМ рецепту! Све се МЕСИ у ЈЕДНОЈ ПОСУДИ, а треба вам пар састојака
Већину сигурно већ имате у кухињи.
Представљамо вам рецепт из бакине кухиње за преукусно слатко пециво са џемом, идеално за доручак или ужину.
Ова БИЉКА доноси велику СРЕЋУ ЖЕНАМА, свака треба да је ИМА у КУЋИ, чисти ваздух, лака за одржавање
Утрљај ову СМЕСУ од БЕЛОГ ЛУКА у косу и НЕ БРИНИ за МИРИС, када видиш РЕЗУЛТАТ одушевићеш се
Потребно је:
- 300 мл млека
- 20 гр квасца
- мало уља
- 2 јаја
- 600-650 гр брашна
- корица лимуна
- џем
Припрема:
Растопити квасац у млаком млеку, додати додати шећер мало уља корицу лимуна, 1 јаје и беланце. Додати брашно и со и све добро измешати и измесити, додавати брашна да се не лепи за руке. Израдити у глатко тесто и оставити да одмори. Тесто нарасло истрести на сто који сте мало премазали уљем. Тепсију обложити пек папиром. Тесто оклагијом развити у правоугаоник за пола цм. Исећи на траке ширине 3 цм. На траку стављати по мало џема у размаку око 2 цм.
Прекрити другом траком. Притиснути са стране и између џема. Тако урадити још једну траку са џемом па две траке спијити у врху и исплести стављајући и спајајући их у делу где је празнина тј. где нема џема Савити плетеницу у круг. Направити две плетенице и поређати у плех. Премазати мало уљем и покрити фолијом и крпом да одмори. Кад плетенице порасту мало ставити сувог грожђа у делове где се спајају при увијању.
Премазати жуманцетом и пећи на 190 степени око 40 степени. Покрити да одмори. Фино, мекано, мирисно уживајте.