Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Најукусније СЛАТКО ПЕЦИВО по БАКИНОМ рецепту! Све се МЕСИ у ЈЕДНОЈ ПОСУДИ, а треба вам пар састојака

22.04.2021. 15:25
Пише:
Србија Данас
pecivo
пециво / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Већину сигурно већ имате у кухињи.

Представљамо вам рецепт из бакине кухиње за преукусно слатко пециво са џемом, идеално за доручак или ужину. 

Ова БИЉКА доноси велику СРЕЋУ ЖЕНАМА, свака треба да је ИМА у КУЋИ, чисти ваздух, лака за одржавање

Ова БИЉКА доноси велику СРЕЋУ ЖЕНАМА, свака треба да је ИМА у КУЋИ, чисти ваздух, лака за одржавање

Утрљај ову СМЕСУ од БЕЛОГ ЛУКА у косу и НЕ БРИНИ за МИРИС, када видиш РЕЗУЛТАТ одушевићеш се

Утрљај ову СМЕСУ од БЕЛОГ ЛУКА у косу и НЕ БРИНИ за МИРИС, када видиш РЕЗУЛТАТ одушевићеш се

Потребно је:

  •  300 мл млека
  • 20 гр квасца
  • мало уља
  • 2 јаја
  • 600-650 гр брашна
  • корица лимуна
  • џем

Припрема:

 Растопити квасац у млаком млеку, додати додати шећер  мало уља корицу лимуна, 1 јаје и беланце. Додати брашно и со и све добро измешати и измесити, додавати брашна да се не лепи за руке. Израдити  у глатко тесто и оставити да одмори. Тесто нарасло истрести на сто који сте мало премазали уљем. Тепсију обложити пек папиром. Тесто оклагијом развити у правоугаоник за пола цм. Исећи на траке ширине 3 цм. На траку стављати по мало џема у размаку око 2 цм. 

pecivo
пециво / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Прекрити другом траком. Притиснути са стране и између џема. Тако урадити још једну траку са џемом па две траке спијити у врху и исплести стављајући и спајајући их у делу где је празнина тј. где нема џема Савити плетеницу у круг. Направити две плетенице и поређати у плех. Премазати мало уљем и покрити фолијом и крпом да одмори. Кад плетенице порасту  мало ставити сувог грожђа у делове где се спајају при увијању. 

 Премазати жуманцетом и пећи на 190 степени око 40 степени. Покрити да одмори. Фино, мекано, мирисно уживајте.