Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БОЉА НЕГО ИЗ ПЕКАРЕ! Најмекше тесто из бакине кухиње, припрема се веома једноставно и брзо (ВИДЕО)

21.09.2023. 07:44
Пише:
Србија Данас
pecivo
пециво / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Идеално за доручак!

Слана пецива са павлаком и сусамом, ово је лепсе него из пекаре. 

Потребно је:

  • 300 мл млека
  • 20 гр квасца
  • 2 кашичице шецепра
  • 1 кашичица соли
  • 200 гр киселе павлаке
  • 3 кашике уља
  •  800-900 гр брасна
  • 200 гр сусама

Припрема:

У мало млека издробити квасац, додати шецер и измесати. Оставити 5 минута да квасац да надође. Сипати га у ванглу па додати остатак млаког млека. brašnno, уље, со и замесити глатмо мекше тесто. Месити да се не лепи за прсте.

Обавезно ПОГЛЕДАЈТЕ када завршите! Колико пута вам се десило да сте ОБАВИЛИ ПОСАО, а у шољи и на папиру НЕМА НИЧЕГА, ево шта ово значи!

Обавезно ПОГЛЕДАЈТЕ када завршите! Колико пута вам се десило да сте ОБАВИЛИ ПОСАО, а у шољи и на папиру НЕМА НИЧЕГА, ево шта ово значи!

Убедљиво НАЈНЕОБИЧНИЈА ЗИМНИЦА! Јесте ли знали да се КУПУС може УКИСЕЛИТИ за само 48х, а да ШАМПИЊОНИ иду одлично уз краставчиће?

Убедљиво НАЈНЕОБИЧНИЈА ЗИМНИЦА! Јесте ли знали да се КУПУС може УКИСЕЛИТИ за само 48х, а да ШАМПИЊОНИ иду одлично уз краставчиће?

Покрити да нарасте, а затим истрести на сто које сте мало побрасњивили. Поделити 4 лоптице по 100 гр. и 8 куглица по 80 гр обрадити их руком па покрити. Веће лоптице ваљати на столу дужине 50 цм затим направити мали круг тако да вам виси већа дужина коју це те окомотати око круга формирајуци ђеврек. Попрскати водом и уваљати у сусам. Мање лоптице такође изваљате у краћи ваљак један такође попрскати водом и уваљати у сусам.

Други исти развући у ваљак па исплести плетеницу са оним сто је уваљан у сусам. Поређати у подмазан плех. Кад мало одмори жуманцетом премазати плетенице онај део сто нема сусама. Ако остане теста умесити мали хлеб као сто сам ја урадила у филму. Пећи на 220 степени Ц око 30 -40 минута.

Уживајте у сјајном укусу.

 

}