Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПУНИ СУ БАКТЕРИЈА - Ове делове ПИЛЕТИНЕ ИЗБЕГАВАЈТЕ, не препоручују се ни након термичке обраде

30.09.2022. 07:36
Пише:
Србија Данас
Piletina
Пилетина / Извор: Профимедиа

Обилују паразитима!

Пилетину скоро да нема ко не воли, обавезно је на менију бар једном седмично.  Хранљива је и није претерано ни скупа. Одлично се слаже уз нека друга јела.

Једна студија је показала да није сваки комад пилетине добар. Неки делови су штетни по здравље, искусни кухари су истакли.

НАШИ ЛЕКАРИ УПОЗОРАВАЈУ - Све више ГОЈАЗНИХ људи у СРБИЈИ, узрок свега лежи у овој свакодневној навици

НАШИ ЛЕКАРИ УПОЗОРАВАЈУ - Све више ГОЈАЗНИХ људи у СРБИЈИ, узрок свега лежи у овој свакодневној навици

ОКТОБАРСКИ ПУН МЕСЕЦ У ОВНУ доноси БЛАГОСТАЊЕ - Добре вести за све који су изгубили наду, повољан период пред нама

ОКТОБАРСКИ ПУН МЕСЕЦ У ОВНУ доноси БЛАГОСТАЊЕ - Добре вести за све који су изгубили наду, повољан период пред нама

Шта не треба да једемо

Оно што је штетно, нажалост је баш укусно. Препоручује се тако да се не конзумира кожица пилетине, која је некима најукуснија, јер се она састоји у потпуности од масти и може да садржи велики број бактерија.

Piletina
Пилетина / Извор: Профимедиа

Саветује се и да се не једе глава јер се у том делу пилетине акумулирају све штетне материје које животиња поједе.

Препорука је и да се не једу плућа, што опет неки баш јако воле, јер њихова обрада чак и на високој температури, не гарантује елиминацију свих паразита из њих.