Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Пилетина се ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ - Овај МИКС ЗАЧИНА јој даје посебан укус, а један сигурно нисте додавали у овакво јело (ВИДЕО)

13.07.2023. 07:59
Пише:
Србија Данас
piletina
пилетина / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Предлог за данашњи ручак!

Данас вам из бакине кухиње представаљамо рецепт за пилетину у павлаци за кување. Рецепт идеалан за руча, пуног укуса уз доста зачина, а један састојак му даје посебан укус. 

"НА ХЛЕБ ДА ИХ МАЖЕШ!" Ова три знака важе за ПРАВЕ ДОБРИЦЕ, обасипаће вас љубављу и пажњом, нема шансе да вас изневере

"НА ХЛЕБ ДА ИХ МАЖЕШ!" Ова три знака важе за ПРАВЕ ДОБРИЦЕ, обасипаће вас љубављу и пажњом, нема шансе да вас изневере

Потребно је:

  • 600 гр пилетине
  • 1 кашичицу зачин за пилетину
  • 1 кашичицу сувог зачина
  • 1 кашичица мл. белог лука
  • 1 пуна кашика соја соса
  • 1 мала кашичица меда
  • 200 мл павлаке за кување
  • 100 гр качкаваља
  • уље

Припрема:

Пилетину ставите у чинију па додајте сувога зачина, зачин за пилетину, мл бели лук, соја сос мед и уље. Све руком изједначити, покрити фолијом и оставити пар минута да месо поприми мирисе. У тигањ истрести месо и додати мало воде. Покрити и динстати на тихој ватри 45-50 минута па лепо запећи. Убацити павлаку и рендан качкаваљ па оставити да павлака само прокључа. Угасити ватру убацити ситно сецкан першунов лист. 

Рецепт погледајте на видеу у прилогу.