Преукусна ПИТА БЕЗ КОРА са СИРОМ - Све се МЕСИ у ЈЕДНОЈ ПОСУДИ, идеална за доручак (ВИДЕО)
Ништа лакше, а имаћете оброк за целу породицу!
Данас вам из бакине кухиње препоручујемо погачу без кора са сиром. Ево како да је направите.
Потребно је:
- 200 мл млека
- 10 гр квасца или 1 суви
- 1 јаје
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 300-350 гр брасна или (2 лончића од 200 гр пуна до врха)
- 150 гр сира фета
- 100 гр качкаваља рибаног
- 1 јаје за премазивање
Не САДРЖЕ НИШТА здраво и ХРАНЉИВО - Нутрициониста упозорава на САСТАВ НУДЛИ, због овога ћете их избацити из кухиње
ПОБОЉШАВА ПАМЋЕЊЕ и регулише ХОРМОНЕ СТРЕСА: У овај зачин се куну лични тренери, а уопште није скуп
Припрема:
У ванглицу сипати млако млеко додати шећер и квасац и жицом размутити, додати уље, јаје, брашно и и и замесити варјацом мекше тесто. Покрити, оставити 10 минута покривено.
Тепсију обложити пек паприром па је мало подмазати уљем. Тесто истрести у тепсију и брасњавим рукама га поравнати на величину пречника 30 цм тепсију. Измешати оба сира. Тесто премазати умућеним јајетом па истрести смесу од сирева и распоредити. Оставити да до краја остане за два прста ширине без сира. Ту ивицу посути дебљим слојем сусама. Оставити 10 минута да одмара, па пећи у врућој рерни на 210 степени Ц 30 минута. Покрити врућу питу крпом па је прохлађену сећи или кидати рукама. Предобра.