Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛАКО СЕ ПРИПРЕМА: Бака показала како да НАПРАВИТЕ савршене ДОМАЋЕ ПОГАЧИЦЕ, пециво идеално за доручак (ВИДЕО)

26.03.2022. 08:58
Пише:
Србија Данас
pogačice
погачице / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Нека кућа замирише на дом

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за предивне погачице, идеалне за доручак или вечеру, ви бирајте. Уз шољицу јогурта иду савршено. 

Потребно је: 

  • 250 мл млека
  • 1 кашичица шећера
  • 20 мл маслиновог уља 2 кашике
  • 400 гр брашна
  • соли
Ставите САПУН ИСПОД ЧАРШАВА пред спавање, а резултат УЈУТРУ ће вас изненадити! Звучи чудно, али људи се куну да функционише

Ставите САПУН ИСПОД ЧАРШАВА пред спавање, а резултат УЈУТРУ ће вас изненадити! Звучи чудно, али људи се куну да функционише

БУКВАЛНО ПРЖИ САЛО: Припремите напитак од пар састојака након којег ћете се БУДИТИ ПОЛА КИЛОГРАМА ЛАКШИ

БУКВАЛНО ПРЖИ САЛО: Припремите напитак од пар састојака након којег ћете се БУДИТИ ПОЛА КИЛОГРАМА ЛАКШИ

Надев:

  • 100 гр сира фета
  • 1 јаје
  •  сусам

Припрема:

У сир додати 1 жуманце па издробити виљушком, жуманце оставити за премазивање. У ванглицу сипати млако млеко измрвити  квасац и додати шећер па кад надође, додати уље, брашно и со. 

pogačice
погачице / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Добро измесити  тесто које је мекше зато га најбоље радити миксером. Оставити да одмори око 30 минута. Истрести на сто па поделити на три дела па рукама обликовати лопте, покрити кесом и крпом и одморити опет 5-6 минута. 

Сто подмазати уљем као и руке и тесто лагани развијати притискајући тесто и тањити га до провидности. Нарочито обратити рачуна на ивице које су увек мало пуније. Поделити развучено тесто ножемна два дела по дужини, па по ширине да добијемо 9 танких прозирних листића. 

Кренути од доњег дела, леви и десни лист пребацити на средину, убацити две кашичице сира па тесто пребацити на задњи ред. Покрити са левим и десним листом. Ређати у подмазан плех или  обложен пек папиром. 

Пресећи свако тесто по среени и попреко да добијемо лепе лиснате коцке. Покрити фолијом 20 минута па премазати жуманцетом и посути сусамом. Стављамо у врућу рерну која је загрејана на 220 степени Ц пећи да лепо порумене око 25 -30 минута. Покрити крпом да омекну и одморе.

Детаљно упутство на видеу у прилогу.