Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Домаће ПОГАЧИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Рецепт из бакине кухиње због једноставности и брзине ОСВАЈА ИНТЕРНЕТ

07.03.2024. 19:02
Пише:
Србија Данас
Pogačice sa čvarcima
Погачице са чварцима / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Само ли их једном спремите, тражиће вам нову туру!

Сјајне погацице са чварцима, а сваки лист за себе. Ово је рецепт који ће залудети све укућане и тражиће вам још, још и још.

Уколико вам се пробудила жеља да сазнате о каквом је рецепту реч, онда не часите часа и наставите са читање овог чланка, те прионите на посао и спремите преукусне погачице са чварцима.

ХЛЕБ БЕЗ БРАШНА од само 2 састојка - Прави се веома једноставно, здрав је и идеалан за МРШАВЉЕЊЕhleb

ХЛЕБ БЕЗ БРАШНА од само 2 састојка - Прави се веома једноставно, здрав је и идеалан за МРШАВЉЕЊЕ

Научно је доказано да СИР ИЗАЗИВА ЗАВИСНОСТ: Посебно обратите пажњу на ОВУ ВРСТУ!Sir

Научно је доказано да СИР ИЗАЗИВА ЗАВИСНОСТ: Посебно обратите пажњу на ОВУ ВРСТУ!

Pogačice sa čvarcima
Погачице са чварцима / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Потребно је:

  • 20 гр квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 200 мл млека
  • мало уља
  • 1 јаје
  • 350 гр брашна
  • со
  • 100 гр чварака
  • 1 кашика масти

Припрема:

У мало млаке воде измрвити квасац додати мало шечера и оставити да квасац надође. Млеко угрејати, додати квасац, јаје, уље, брашно, со и замесити глатко тесто. 

Оставити тесто да одмори покривено на топлом, а затим га мало размесити у лопту па опет одморити 5-6 минута. Оклагијом развући што тање. 

Чварке помешати са једном кашиком масти. Тесто премазати са умућеним чварцима па тесто увити у ролат.

Pogačice sa čvarcima
Погачице са чварцима / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Рукама га развити притискајући полако и оклагијом развијати тесто1 цм дебљине. Чашом или калупом за крофне вадити погачице Ређати  у плех обложен пек папиром Оставити да мало нарасту па премазати са жуманцетом и по жељи посути сусамом. Пећи на 220 стежено 30.40 минута да лепо порумене. Погачице јако лепо нарасту и одвоје своје листове

Детаљан рецепт, као и поступак припреме погледајте у наредном видео запису:

Србија Данас/А.Р.