Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОСНА, ХРСКАВА, ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита са шампињонима пробудиће вам сва чула - БРЗ И ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ (ВИДЕО)

20.04.2022. 08:14
Пише:
Србија Данас
bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Прсте да полижеш!

Пита се најчешће прави од шампињона, зато што је њихова цена најприступачнија, а и зато што се могу без проблема јести у већим количинама.

Ове пите се чешто комбинују са луком или празилуком, а саставни су део и пица пите.

НИКАДА ЗАДОВОЉНА! Уколико вам је СВЕКРВА рођена у једном од ових знакова - БЕЖИТЕ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА!

НИКАДА ЗАДОВОЉНА! Уколико вам је СВЕКРВА рођена у једном од ових знакова - БЕЖИТЕ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА!

НАЈЈАЧИ ПРИРОДНИ АСПИРИН: Чај од ове БИЉКЕ ублажава КАШАЉ и респираторне проблеме, јача имунитет

НАЈЈАЧИ ПРИРОДНИ АСПИРИН: Чај од ове БИЉКЕ ублажава КАШАЉ и респираторне проблеме, јача имунитет

Потребно је:

  •  400 гр шампињона
  • 12 листова готових кора
  • 1 веза младог лука
  • 4 чена белог лука
  • 4-5 младог кромпира или 2 стара
  • мало бибера. соли 
  • по жељи мало туцане љуте паприке

bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Припрема:

На уљу прпржити сецкан лук па додати на листове опране шампињоне и на ситне коцкице кромпир. Посолити и динстати око 15 минута. Додати бибера, паприку  и још зачина по жељи.

Кору прву попрскати уљем, преко ње још две па на трећу убацити 2-3 кашике шампињона и распоредити по кори. Савити ивице и увити у ролат.

 Плех подмазати и поређати ролнице и  њих премазати уљем.

Пећи на 200 степени око 45 минута.