Посна МАНАСТИРСКА ЧОРБА од коприве јача имунитет, а преукусна - Изузетно је здрава и прави се очас посла
Манастирска чорба од коприве је веома здравла, пуна је хранљивих материја, а потребно је мало времена да је направите.
Изузетно здрава и хранљива чорба окрепиће вас током пролећних дана и ојачати имунитет. Уколико не постите, у њу можете додати и кашику павлаке за лепши укус.
Састојци:
1 кг листова младе коприве
2 л воде
1 већа главица црног лука
1 веза першуна
4 чена белог лука
3 кашике брашна
2 кашике биозачина
1 дл јабуковог или сирћета
со
Припрема:
1. Свежу коприву добро опрати и спустити у кипућу воду, обарити, па је извадити и ситно исецкати.
2. У воду у којој се кувала додати ситно исецкан црни и бели лук, као и претходно уситњену барену коприву.
3. Крчкати десетак минута, па чорбу зачинити брашном размућеним у хладној води, биозачином, сољу, сирћетом (с њим не претерујте) и на самом крају додати сецкани першун.
4. Чорба је најлепша када је послужена с домаћим препеченим хлебом.