Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПОСТАНИТЕ МАЈСТОР ЗА КУВАЊЕ СУТЛИЈАША: Трик је у једном састојку који му даје посебан шмек

31.05.2022. 08:09
Пише:
Србија Данас
sutlijaš
сутлијаш / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Ево како и ви да постанете мајстор за сутлијаш.

Потребно је:

  • 200 гр пиринча
  • 50 гр сувог грожђа
  • 1 пудинг од ваниле
  • 400 мл млека
  • 1 ванилин шећера
  • цимет
  • по жељи корица лимуна
ШАРЕНА БАШТА, ЛАГАН И САВРШЕН РУЧАК: Пуњене тиквице и паприке на бакин начин (ВИДЕО, РЕЦЕПТ)

ШАРЕНА БАШТА, ЛАГАН И САВРШЕН РУЧАК: Пуњене тиквице и паприке на бакин начин (ВИДЕО, РЕЦЕПТ)

БРЗА ВОЋНА ПИТА ПРАВО ИЗ БЛЕНДЕРА: Сочна летња посластица, спремна никад лакше!(ВИДЕО/РЕЦЕПТ)

БРЗА ВОЋНА ПИТА ПРАВО ИЗ БЛЕНДЕРА: Сочна летња посластица, спремна никад лакше!(ВИДЕО/РЕЦЕПТ)

Припрема:

Пиринач добро опрати, скувати у 700 мл. воде па кад уври додати 300 мл млека, ванилин шећер и шећера  по жељи. Додати суво грожђе.

sutlijaš
сутлијаш / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

У 400 мл. млека скувати пудинг заслађен по жељи. Врућ пудинг измешати са скуваним сутлијашем.

Оставити да проври минут два, па разлити по чинијама. Посути циметом и уживати у овој фантастичној кремастој посластици.