Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПРЕБРАНАЦ ПО СТАРИНСКОЈ РЕЦЕПТУРИ: Направите савршен ПАСУЉ, један састојак му даје ПОСЕБАН ШМЕК

21.08.2022. 08:56
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Јефтин и заситан рецепт који ће сви обожавати, а савршен је за дане поста!

Потребно је

  • 600 гр пасуља
  • 2 велике главице црног лука
  • 1 главица белог лука
  • 1 кашичица мл. црвене паприке
  • 1/2 кашичице мл. бибера
  • суви зачин или со
  • 50 мл. уља
  •  по жељи першунов лист
УШТИПЦИ ОД КРОМПИРА ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Састојке већ имате у кухињи, одлично иде уз месо (ВИДЕО)

УШТИПЦИ ОД КРОМПИРА ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Састојке већ имате у кухињи, одлично иде уз месо (ВИДЕО)

СМЕСА ЗА ЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА, КОШТА 100 ДИН: Једна чаша овог напитка препородиће организам (РЕЦЕПТ)

СМЕСА ЗА ЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА, КОШТА 100 ДИН: Једна чаша овог напитка препородиће организам (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Пасуљ опрати у неколико вода па га налити мало да огрезне.

Оставити да ври неколико минута па процедити. Поново опрати и процедити.

pasulj
пасуљ / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

 Лук исећи на тање резанце па пропржити. Додати паприку , бибер зачин, млевени бибер. 

Извадити 1/3 пасуља па ставити на дно друге шерпе па пола лука, затим пасуљ и остатак лука између сецкан бели лук и пар ловорових листова.

Оставити мало белог лука за крај. Прелити  водом и кувати 1-1.5  сат да пасуљ омекша и остане мало течности. Додати по жељи соли и першуновог листа. Служити  топло.