Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕУКУСНА ПИТА КАКВУ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Главни састојак је СПАНАЋ, али ОВЕ намирнице јој дају посебан шмек!

18.01.2022. 08:09
Пише:
Србија Данас
pita
пита / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Пријатно...

Сви љубитељи теста, пита и пецива, сигурно ће обожавати овај рецепт. У питању је једна преукусна пита која је одличан избор за доручак, али зашто да не и за поподневно грицкање или вечеру. 

Главни састојак је спанаћ, али и остале намирнице које иду у њу, попут сухомеснатог и сира, дају јој посебан шмек.

И У ТРУДНОЋИ ВОДИ РАЧУНА: Софија Милошевић испоштовала старо МОДНО ПРАВИЛО, с овим НЕМА ГРЕШКЕ! (ФОТО)

И У ТРУДНОЋИ ВОДИ РАЧУНА: Софија Милошевић испоштовала старо МОДНО ПРАВИЛО, с овим НЕМА ГРЕШКЕ! (ФОТО)

САВРШЕНИ ДЕТОКС НАКОН ПРАЗНИКА: Ове састојке имаш код куће, а заједно те ослобађају нагомиланих КИЛОГРАМА!

САВРШЕНИ ДЕТОКС НАКОН ПРАЗНИКА: Ове састојке имаш код куће, а заједно те ослобађају нагомиланих КИЛОГРАМА!

Користи се за негу и лепоту, а многи не знају да ОВО УЉЕ помаже код губитка МАСНИХ НАСЛАГА!

Користи се за негу и лепоту, а многи не знају да ОВО УЉЕ помаже код губитка МАСНИХ НАСЛАГА!

Потребно је:

  • танке коре 
  • 7 брикета смрзнутог спанаћа
  • 200 гр сира
  • 2 јаја
  • 1 кашика киселе павлаке
  • 200 гр сухомснатог на листове

За прелив:

  • 100 мл јогурта
  • 1 јаје
  • 50 мл. маслиновог уља
  • 1/2 прашка за пециво

pita
пита / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Припрема:

Издробити сир додати 2 јаја, киселу павлаку, спанаћ, па све изједначити. У други суд сипати јогурт, додати јаје и уље прашак за пециво и изједначити. Прву кору премазати са 2-3 кашике прелива, преко ње другу кору, па трећу кору, на дну кора поређати сухомеснате листове, а преко ње сир и спанаћ.

Савити ивице и увити у ролат и ређати у плех обложен пек папиром. Остатак прелива прелити преко ролница. Исећи на краће ролате. Пећи на 200 степени Ц око 50 минута.

Пријатно...