Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Направите преукусне ПРИНЦЕС КРОФНЕ из бакине кухиње, а један НОВИ САСТОЈАК ће вас одушевити!

13.03.2021. 08:47
Пише:
Србија Данас
princes krofne
принцес крофне / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Даје посебну ноту!

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за преукусне принцес крофне. 

Свако јутро пије ЈОГУРТУ уз кашику овог ЗАЧИНА, тако је ИЗБУГИЛА 3 КИЛОГРАМА за МЕСЕЦ дана!

Свако јутро пије ЈОГУРТУ уз кашику овог ЗАЧИНА, тако је ИЗБУГИЛА 3 КИЛОГРАМА за МЕСЕЦ дана!

Отклањају БОЛОВЕ, лече УПАЛЕ, прехладу, ЕКЦЕМ! Најјачи АНТИБИОТИЦИ из природе чисте КРВ и детоксикују!

Отклањају БОЛОВЕ, лече УПАЛЕ, прехладу, ЕКЦЕМ! Најјачи АНТИБИОТИЦИ из природе чисте КРВ и детоксикују!

Потребно је:

  • 200 мл воде
  • 50 мл уља
  • 190 гр брашна
  • 5-6 јаја
  • мало соли
  •  

krofne
крофне / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

За надев:

  • 2 пудинга од слатке павлаке
  • шећера по жељи за пудинг
  • 500 мл млека
  • 150 гр ратлука
  • 2 шлага 
  • 2 штангле чоколаде 
  • 1 кашика какаа

Припрема:

Ставити млеко да ври па исећи ратлук и засладити по жељи. Кад се ратлук истопи додати два пудинга  и оставити да проври. Скинути са ватре па прохладити. Умутити шлаг па додати отопљену чоколаду и кашику-2 кака све још мало мутити. На  шпорет сипати у шерпу воду, додати уље и мало посолити, кад проври додати брашно  и пећи минут два. 

Скинути и прохладити. У охлађено тесто додавати једно по једно јаје и мутити без грудвица. Плех обложити пек папиром па тесто вадити малом кашичицом или шприцом формирати мало гомилице у размаку.

 Пећи на 200 степени Ц око 35-40 мин. Кад се прохладе расећи на пола шупље су па прво на дно ставити пудинг, а онда шприцом шлаг. Посути прах шећером и ostavitti да се прохладе добро..Уживајте..

Цео рецепт погледајте и на видеу.