Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Помешајте МЕД са ОВИМ и добићете НАЈБОЉИ ПРИРОДНИ ЛЕК за КАШАЉ! Колико је ДЕЛОТВОРАН против ГРИПА сведочи 4 МИЛИОНА људи

02.12.2023. 20:29
Пише:
Србија Данас
beli luk i med
бели лук и мед / Извор: Shutterstock

Природни лекови често играју важну улогу у очувању здравља, а један од популарних спојева који се често користи је комбинација меда и белог лука. Оба ова састојка имају дуготрајну историју употребе у традиционалној медицини широм света. Бели лук је познат по својим антибактеријским, антивирусним и антимикробним својствима. Комбинован са медом, који такође има слична својства, ствара моћан спој који може помоћи у борби против различитих инфекција, а побољшава и имуни систем и енергију

Не желите више да се кљукате лековима, јер вам због ових темпертурних промена нос константно цури? Имао решење за вас, тј природни лек за прехладу и грип!

Неки стручњаци - и многи ТикТокери - куну се у њега, а састоји се од само 2 састојка која сигурно имате у кухињи.

ТРОВАЊЕ У НАЈАВИ! Стручњаци упозоравају - Ову ХРАНУ БАЦАЈТЕ ОДМАХ након ИСТЕКА РОКА, укус и мирис могу заварати, остају непромењениProdavnica

ТРОВАЊЕ У НАЈАВИ! Стручњаци упозоравају - Ову ХРАНУ БАЦАЈТЕ ОДМАХ након ИСТЕКА РОКА, укус и мирис могу заварати, остају непромењени

Ако се БОЛНЕ АКНЕ појаве на овим местима, никако их НЕ ТРЕТИРАЈТЕ АЛКОХОЛОМ! Ово нису обичне БУБУЉИЦЕ, морате одмах код дертолога!akne

Ако се БОЛНЕ АКНЕ појаве на овим местима, никако их НЕ ТРЕТИРАЈТЕ АЛКОХОЛОМ! Ово нису обичне БУБУЉИЦЕ, морате одмах код дертолога!

Прехладе и респираторне инфекције могу бити напорне и непријатне, али природни лекови често могу понудити олакшање и подршку имунолошком систему. Један такав ефикасан природни лек укључује коришћење меда и белог лука, две супстанције које вековима наравно користе различите културе за борбу против болести и инфекција.

- Научио сам да можете да искористите имунолошку подршку и благодети за ублажавање симптома и белог лука и сировог меда тако што ћете им дозволити да ’ферментирају’ заједно, објаснила је блогерка Мекензи Вилер у емисији "Добро јутро Америко".

- Када је бели лук ферментисан, његове користи су огромне, рекла је обожаватељица биља Риан Стефенсон, оснивач здравствене странице Артах, у интервјуу за Вогуе.

luk i med
лук и мед / Извор: Shutterstock

Хаштаг #Mediluk има 40 милиона прегледа на ТикТок-у јер људи покушавају да спрече било какву болест током сезоне прехладе и грипа пред празнике.

Течно злато и бели бисер

Утврђено је да мед нуди антиоксидативне, антимикробне, антиинфламаторне, антипролиферативне, антиканцерогене и антиметастатске ефекте, према Националној медицинској библиотеци.

Глатки, густи заслађивач се дуго рекламирао као средство за сузбијање кашља и боли у грлу.

Његов сапутник, бели лук, када се жваће или згњечи, производи једињења сумпора - алин, који помаже у јачању одговора белих крвних зрнаца који се боре против болести, плус диалил дисулфид и с-алил цистеин, који се могу похвалити антивирусним, антиинфламаторним и антигљивичним својствима.

Бели лук - који се може уносити сиров, као додатак или ферментисан - јача имуни систем како би спречио или смањио озбиљност болести, укључујући обичну прехладу, рекао је др Рај Арора за Вогуе.

beli luk
бели лук / Извор: Профимедиа

- Поред лековитих својстава сировог меда и белог лука, ви, наравно, имате користи од природне пробиотичке хране, која је одлична за здравље црева, додала је Арора.

Бхакте предлажу да се мед и бели лук заједно ферментишу како би се искористиле све очигледне здравствене предности.

Велнес гуру Вхилер препоручује да ставите два до три огуљена чена белог лука у теглу и прелијте их сировим медом, а затим промешајте слатки лепљиви нектар.

Добро затворите теглу - мораћете да је отварате и затварате свакодневно, да бисте избегли повећање притиска током ферментације - и ставите је на хладно и суво место око три до четири недеље пре него што кренете са конзумацијом.

Добићете укусни прелив који хладан преко поврћа, сира и крекера постаје одличан свезник у борби против болести.