scattered clouds
23°C
22.05.2024.
Beograd
eur
117.1138
usd
107.8893
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Прекида НАДУТОСТ И ГАСОВЕ - Овај напитак је ПРИРОДНИ ПРОБИОТИК, подстиче рад црева и метаболизам

30.12.2022. 09:29
Piše:
Србија Данас/Сенса
čaj
чај / Извор: Профимедиа

Направите га сами!

Лимунада је освежавајући напитак који пијемо и из ужитка, али и због здравља целог организма. Напитак који је пун витамина Ц и повољно делује на имунитет, сада може донети још једну здравствену предност - пробиотичку. Уколико имате проблем са надимањем, гасовима, желите да детоксикујете црева и побољшате пробаву, онда је пробиотик лимунада прави еликсир за вас.

АКО ИМАТЕ ОВУ КРВНУ ГРУПУ ПОСЕДУЈЕТЕ ИЗУЗЕТНУ МОЋ: Људи чистог срца које свако жели у свом животу, РОЂЕНИ СТЕ ВОЂА

АКО ИМАТЕ ОВУ КРВНУ ГРУПУ ПОСЕДУЈЕТЕ ИЗУЗЕТНУ МОЋ: Људи чистог срца које свако жели у свом животу, РОЂЕНИ СТЕ ВОЂА

ПРЕМИНУЛА ПОЗНАТА КРЕАТОРКА - Вест о смрти саопштио супруг

ПРЕМИНУЛА ПОЗНАТА КРЕАТОРКА - Вест о смрти саопштио супруг

Рецепт за пробиотик лимунаду

Састојци:

  • 6 шољица воде
  • 1 шоља меда
  • 1 шоља лимуновог сока
  • 1/2 шоље свеже сурутке

Припрема:

Загрејте воду у шерпи на лаганој ватри, држећи је довољно топлом да раствори мед (око 40 степени Ц). Непрекидно мутите мед док се потпуно не раствори у води. Искључите ватру, а шерпу склоните са шпорета. Умутите сок од лимуна и сурутку у води са медом док се потпуно не сједине.

med
мед / Извор: Профимедиа

Сипајте лимунаду кроз уски левак у флаше са поклопцем. Затворите боце и оставите лимунаду да одстоји на собној температури да се састојци ферментишу, око четири до седам дана. Можете отворити флашу да проверите да ли има је пиће постало газираност која је потребна.

limun
лимун / Извор: Профимедиа

Како састојци из пробиотик лимунаде делују на здравље:

Мед служи као идеална природна замена за вештачке заслађиваче и нуди додатна својства за јачање имунитета. Сјајан је антиоксиданс, садржи биљна влакна, подстиче здраве бактерије у вашим цревима. Мед је такође моћно антимикробно и антибактеријско средство. Свежа сурутку (један од главних протеина у млеку) одличан је извор висококвалитетних протеина, јер садржи све есенцијалне аминокиселине, плус витамине и минерале. И то не би била лимунада без лимуна, који је препун витамина Ц, снажан је антиоксиданс и богат је есенцијално хранљивим материјама. Међутим, оно што овом напитку даје пробиотичко дејство, ферментисање, због чега је важно да одстоји.

Напомена: Пре употребе напитка консултујте се са лекаром који је упућен у ваше здравствено стање.