Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРАВО СРПСКО ЈЕЛО: Овакав оброк ће вас нахранити и ЗАГРЕЈАТИ, одлична заштита у току хладних дана

06.12.2023. 16:55
Пише:
Србија Данас
čorba
чорба / Извор: Фото: Youtube printscreen/Moja мала кухиња

Хладни дани су пред нама и прво што треба да урадите је да се загрејете. Зато вам данас препоручујемо јело које је идеално за ове дане, а реч је о белој чорби која је комбинација кромпира и пилећег меса. Идеална комбинација која хидрира и хранљива је у исто време. Уз парче хлеба и неку салату биће одличан оброк за данас.

Зашли смо у дубоку јесен, па је напољу хладно. Зато је добро да за ручак примемите нешто што ће вас загрејати и нахранити. Јело које ће вам то омогућити је и једно од најчешће спремани у Србији, у свакодневној исхрани, лако се припрема, састојци су доступни, а веома је здраво, добро за пробаву, греје и обезбеђује све што један здрав оброк треба да има. 

Хара МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ налик КОРОНИ! Стручњаци сумњају да је то БОЛЕСТ из ПРОШЛОГ ВЕКА - "Страхујемо од нове ЕПИДЕМИЈЕ"pandemija

Хара МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ налик КОРОНИ! Стручњаци сумњају да је то БОЛЕСТ из ПРОШЛОГ ВЕКА - "Страхујемо од нове ЕПИДЕМИЈЕ"

Некада је добро да ВАС дочека "ХЛАДАН ТУШ" - Ниске температуре ВОДЕ помажу и код УБРЗАВАЊА циркулацијеruke

Некада је добро да ВАС дочека "ХЛАДАН ТУШ" - Ниске температуре ВОДЕ помажу и код УБРЗАВАЊА циркулације

Реч је о чорбици са белим месом и кромпиром. 

čorba
чорба / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Састојци:

  • 200 г пилећег белог меса (може и без меса ако волите)
  • 800 г кромпира
  • 100 гр. црног лука
  • 3 – 4 чена белог лука
  • 1 кашика сувог зачина
  • мало бибера
  • першуново лишће
  • 2 кашике уља или коцкица маслаца
  • Око 2,5 до 3 литра воде
  • резанци за супу

Припрема:

На уљу издинстајте ситно исецкано бело месо, извадите га из шерпе па додајте исецкан црни лук. Кратко динстајте, па додајте исецкан бели лук. Пар секунди још пржите па додајте исечен кромпир, воду да прекрије. Кувајте док кромпир не омекша. Испасирајте виљушком или штапним миксером, вратите месо у чорбу, зачините и додајте першуново лишће и још воде (колико волите да буде густо). Кувајте око 2 минута па додајте резанце. Пријатно!