Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Рецепт за ФРАНЦУСКИ ЦРНИ ХЛЕБ - Направите га по рецепту из БАКИНЕ КУХИЊЕ, замирисаће цела кућа (ВИДЕО)

19.01.2024. 08:04
Пише:
Србија Данас
hleb
хлеб / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Брзо се припрема, одушевиће вас рецепт, само пратите бакина упутства.

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за француски црни хлеб, веома је укусан и здрав.

Потребно је:

  • 1 кг брашна Т.1100
  • 30 гр свежег квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 550 мл млаке воде
  • соли 1 кашичица равна
  • 3 кашике маслиновог уља

Припрема:

У мало топле воде измрвити квасац додати шећер и промешати, оставити да запени. Сипати у ванглу брашно воду и квасац, измешати, додати уље и со и добро рукама обрадити. Оставити да одмара 30 минута.

Истрести на сто мало размесити па издвојити по 300 гр лоптице и руком обликовати. Покрити да одморе 6 минута. Развијати сваку лоптицу надугачко у величине плеха у којем печете. Плех обложити пек папиром.

Увијати тесто у танке ролнице и ређати у плех савијати папир да се ролмице не додирују. Оштрим ножем косо мало засећи на три места. Покрити да одмарају 10 минута па пећи на 220 степени Ц па смањити на 200 степени и пећи 45 минута да буду баш реш.