Рецепт за ДОМАЋУ ГИБАНИЦУ - Најједноставнији поступак за припрему, одушевиће вас укус
Идеална за доручак или вечеру. Служи се топла уз јогурт или било који прилог по укусу.
Данас вам представљамо најједноставнији рецепт за гибаницу.
Српема се брзо, а процедура је веома једноставна.
Састојци:
- 500 грама готових кора
- 500 грама ситног сира
- 3-5 јаја
- 1 шоља јогурта
- 1 шоља киселе воде(обична вода са две кашичице прашка за пециво)
- 1/2 шоља уља
- 1 кашичица соли
Загрејте рерну на 200 степени и припремите плех са хартијом за печење.
Припремите прелив:
Промешајте јаја, јогурт, воду , уља и со у једноличну масу. Прво мало измутите јаја, па онда додајте остало.
Распосли се једна кора на радни сто и попрска се равномерно са мало ситног сира. Преко ове се стави друга кора и опет се попрска са мало ситног сира, па трећа и све тако док се коре и сир не потроше.
Све коре једна преко друге.
Онда се увију у ролат и поделе са малим засецима на десет једнаких делова. Оштирм ножем исеците на делове.
Како исечете парце, тако га ставите у плех, са сиром страном према доле. Поређајте све парчице један до другога у два реда.
Пазљиво прелијте ролатиће са преливом, тако да сваки ролатић добије исту количину прелива, да би после било једнако сочно.
Пеците око 40 минута или док гибаница добро не порумени.