Рецепт за ДОМАЋУ ПИЦУ - Тесто готово за 2О МИНУТА, а од овог надева замирисаће цела кућа
Хранљиво, здраво и одоличан предлог за вечеру, баците се на посао.
Уколико волите укус пецива од интегралног брашна, ево предлога за вас.
Направите домаћу пицу са тестом од интегралног брашна. Можете бирати грахам или ражано.
Толико је једноставно да нећете морати да месите. Довољно је да закувате тесто у једној посуди уз помоћ кашике.
У посуду сипајте шољицу воде, пола кесице квасца и мало шећера и оставите да набубри. После десет минута додајте једну кашичицу соли и дозирајте интегрално брашно док не добијете прави комад теста, мешајући непрестано са кашиком. На крају тесто уваљајте у мало брашна и оставиде да одстоји.
После пола сата га пренесите на плех за печење и рукама обликујте округлу подлогу. Видећете, то неће бити никакав проблем.
Затим тесто премажите кечапом или парадајз сосом по избору. Изделите га одмах на 8 делова што ће вам доста олакшати посао након печења. Свако парче ће се спојити са другим у току печења, али ће бити веома лако раздвојити их и не морате сећи пицу док је врућа.
Затим филујте по укусу. Ми смо за надев користили домаћу кобасицу димљену сланину и суво месо које смо ситно исецкали, а затим филовали пицу. Додајте за крај мало измрвљеног сира и ситно сецкани љубичасти лук који ће употпунити укус.
Ми смо ставили и мало свеже, зелене љуте папричице, а ви не морате ништа од наведеног, нафилујте је по укусу.
Пече се 25 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
Пријатно.