Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕКОВИТИЈУ ПИЛЕЋУ СУПУ, ЧУДО ЈЕ ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ: Подиже имунитет и УНИШТАВА ВИРУСЕ

29.12.2021. 20:02
Пише:
Србија Danas/Mondo.rs
supa
супа / Извор: Фото: Профимедиа

Пробајте овај рецепт за пилећу супу, невероватно је ефикасна против прехладе!

Пилећа супа је једно од најпопуларнијих и најефикаснијих јела за оне који болују од грипа или прехладе. Бројне студије су доказале њено благотворно дејство код проблема са запушеним носем и упаљеним грлом. Ова супа смањује број неутрофила, белих крвних зрнаца који изазивају карактеристичне знаке упале у назофаринксу.

Дакле, код повишене температуре, кашља, зачепљеног носа и упале грла, обратите посебну пажњу на правилну исхрану. Овај једноставана рецепт за пилећу супу ће вам проверено олакшати симптоме болести. Брзо се и лако прави, а ефикасно помаже код грипа.

ЈЕЗИВА СВЕДОЧЕЊА ДЕВОЈАКА! ДРОГА КОЈУ КОРИСТЕ ЗА СИЛОВАЊЕ преплавила СРПСКЕ КЛУБОВЕ

ЈЕЗИВА СВЕДОЧЕЊА ДЕВОЈАКА! ДРОГА КОЈУ КОРИСТЕ ЗА СИЛОВАЊЕ преплавила СРПСКЕ КЛУБОВЕ

ОВАЈ ПРАХ УБИЈА СВЕ БОЛОВЕ У ТЕЛУ: Лечи организам за 2 МИНУТА, потребно је само да га ПОМЕШАТЕ СА ВОДОМ

ОВАЈ ПРАХ УБИЈА СВЕ БОЛОВЕ У ТЕЛУ: Лечи организам за 2 МИНУТА, потребно је само да га ПОМЕШАТЕ СА ВОДОМ

Како направити најздравију пилећу супу?

За 4-6 порција потребно је:

  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 средња главица лука
  • 3 шаргарепе
  • 1 зелена паприка
  • 1 кашика провансалских зачина
  • 1 пилећа коцка за супу
  • 1 пилећи филе
  • прстохват морске соли и бибера по укусу

devojka jede supu
девојка једе супу / Извор: Профимедиа

Припрема:

Загрејте маслиново уље у шерпи и додајте ситно исечен лук, шаргарепу и паприку. Поспите поврће зачинским биљем и добро промешајте. Динстајте да омекша, али да не буде потпуно кувано. У 1 лиар воде растворите једну или две коцке, у зависности од укуса. Сипајте у шерпу и уз повремено мешање кувајте да прокључа.

У међувремену, пропржите пилећи филе у тигању док не порумени. Затим га исеците на мале комаде или траке. Додајте комаде пилетине у супу и кувајте још 10 минута.