Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РУЧАК готов за само 45 минута! ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ по рецепту наших бака - СТАРИНСКО јело које воле и деца и одрасли!

05.11.2023. 07:38
Пише:
Србија Данас
paprikaš
паприкаш / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Најбољи ако се прави по традиционалном препису

Једно од традиционалних јела које наше домаћице радо спремају у разним варијацијама на тему је и пилећи паприкаш.

Рецепт који вам доносимо је један од најбољих старинских преписа по коме су наше баке спремале ово јело.

Једна од најпознатијих СЛАВСКИХ ТОРТИ! Бака Јела доноси рецепт за БОЕМ ТОРТУ - краљицу СВЕЧАНЕ ТРПЕЗЕboem torta

Једна од најпознатијих СЛАВСКИХ ТОРТИ! Бака Јела доноси рецепт за БОЕМ ТОРТУ - краљицу СВЕЧАНЕ ТРПЕЗЕ

МЕСО штетно као ЦИГАРЕ?! Хоће да ставе на њега натпис да УБИЈА, др Обрадовић открива када је ово ИСТИНА и колико смемо да га ЈЕДЕМОSmrznuta hrana

МЕСО штетно као ЦИГАРЕ?! Хоће да ставе на њега натпис да УБИЈА, др Обрадовић открива када је ово ИСТИНА и колико смемо да га ЈЕДЕМО

Потребно је:

  • пилећи ситниш
  • 1 главица црног лука
  • 1 шаргарепа
  • 3 кромпира
  • 3 мање свеже паприке
  • млевена црвена паприка
  • уље
  • со
  • зачин
  • першунов лист

Припрема:

На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, сецкану паприку и шаргарепу. Кад мало омекне додати сечено месо и налити мало воде, а онда оставити да се крчка око 20 минута. Додати мл паприку, суве зачине и налити водом.

Кувати месо 20 минута, па додати исечен кромпир. Кад се скува, додати умућен кукурузни скроб (по жељи). На крају убацити сецкан першунов лист. 

Уживајте, пријатно!