АМЕРИЧКА ПИТА на СРПСКИ НАЧИН! Бака доноси рецепт који је РАСПАМЕТИО ИНТЕРНЕТ, колач са кексом, орасима и вишњом је САВРШЕНСТВО
Пита са кексом, орасима и вишњама је неодољива посластица која спаја хрскавост теста, богатство ораха и слаткост сочних вишања. Овај рецепт гарантује да ће сваки залогај бити право уживање. Ево како је припремити!
Ако тражите једноставан рецепт који спаја хрскаву кору, богат надев од ораха и освежавајуће вишње, ова пита са плазмом, орахом и вишњама ће задовољити ваше гастрономске жеље. Ево како да је припремите:

ЛИМУН НИЈЕ ДОВОЉАН - Овако припремљена ЛИМУНАДА је ДЕСЕТ ПУТА ЗДРАВИЈА, регулише пробаву и чисти организам

Традиционални БАКИН рецепт за ПОСНУ сарму - Пун УКУС домаћег јела ће одушевити ЦЕЛУ породицу
Потребно:
За Тесто:
- 300 грама брашна
- 10 грама свежег квасца
- 100 мл воде
- 30 грама маслаца
- Прстохват соли
- 1 кашичица шећера
За Надев:
- 100 грама млевених ораха
- 100 грама млевене Плазме
- 2 кашике шећера
- Мало сока
- 1 већа јабука, исецкана на коцкице
- 50 грама смрзнутих вишања
Упутство:
Припрема теста:
Растопити квасац у 100 мл топле воде, додати кашичицу шећера и оставити да надође. У већој посуди, помешати 300 грама брашна са сољу. Додати надошли квасац, растопљени маслац, и постепено месити рукама док се не формира глатко тесто. Покрити тесто и оставити да одмара.
Припрема надева:
Умутити млевене орахе са шећером, млевеном плазмом и додати мало сока да се све сједини. Разваљати одмарачко тесто у круг и ставити га у плех.
Равномерно распоредити надев од ораха и плазме преко теста, притискајући рукама. Додати исецкане јабуке и смрзнуте вишње по површини, а затим лагано притиснути ивице теста прстима.
Обликовање пите:
Одвојити 1/3 дела теста и оставити са стране. Преостало тесто разваљати у танке траке и покрити надев у плеху. Од остатка теста направити тракице и укрстити их преко воћа или користити ваљак да се направе традиционални облици. Пеците на 190 степени Целзијуса.
Посути питу прах шећером пре сервирања. Уживајте у овој укусној пити која спаја хрскаву кору, богат надев од ораха и освежавајуће воће!