Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИДЕАЛАН НЕДЕЉНИ ДОРУЧАК - Направите пуњено лиснато тесто по бакином рецепту (ВИДЕО)

25.02.2024. 08:30
Пише:
Србија Данас
pita
пита / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Изузетно је укусно, брзо и једноставно се припрема.

Данас вам из бакине кухиње представљамо занимљив рецепт за пуњено пециво. 

Потребно је:

  • 1 паковање средњих кора
  • 200 - 250 фета сира
  • 2 -3 јаја
  • 200 мл. јогурта
  • 1 прашак за пециво
  • 50 мл. уља

Припрема:

Издробити сир, додати јогурт, јаја, прашак за пециво и 50 мл уља. Све изједначити. Мафини отворе премазати уљем. Неколико кора исећи на четвртине па убацити у отворе. Целу кору премазати надевом /око 2 кашике, па их скупи у хармонику и увити у пужа и ставити у отвор. Још мало додати надева па поклопити са ивицама које висе споља. Све остале тако исто док има надева. Одозго ставити мали лист суве сланине. Пећи на 200 степени 45 минута да лепо зарумене. Служити топле.