Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Направите мекану и споља ХРСКАВУ ПОГАЧУ по бакином рецепту - Ништа лакше, а требаће вам ови састојци (ВИДЕО)

27.01.2024. 07:54
Пише:
Србија Данас
pogača
погача / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Због једног састојка добија посебну арому, а уз то је и веома декоративна.

Када је ставите на сто замирисаће и биће растргнута у комадиће. Споља тако хрскава у средини пенаста -жужу ароматична погача.

Потребно је:

  • 750-800 гр брашна
  • 30 гр свежег квасца
  • 100 мл млаке воде за квасац
  • 1 кашичица шећера
  • соли
  • 300 мл мл млека
  • 100 гр маслаца или маргарина
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 3 чена белог лука
  • сусам
  • оригано
  • жуманце за премазивање по жељи
Ево КОЈИ ЧАЈ треба да пијете према својој КРВНОЈ ГРУПИ: Обезбеђују снагу и енергију, јачају имунитетkrv

Ево КОЈИ ЧАЈ треба да пијете према својој КРВНОЈ ГРУПИ: Обезбеђују снагу и енергију, јачају имунитет

Трагови КРВИ у УРИНУ, мучнина, повраћање, натечени зглобови: Симптоми озбиљних проблема са БУБРЕЗИМАbubrezi

Трагови КРВИ у УРИНУ, мучнина, повраћање, натечени зглобови: Симптоми озбиљних проблема са БУБРЕЗИМА

Припрема:

У млакој води измрвити квасац и додати шећер кад запени сипати у ванглицу додати млеко и брашно со и замесити глатко тесто. Оставити да нарасте па поделити на 10 лоптица па их обрадити руком и покрити. Покрити да одморе 7 минута.

Измешати омекшани маслац и уље. Сваку лоптицу развити у већи тањир и мазати уљем па стављати једну преко друге, задњу не мазати. Ставити у фрижидер 15 минута да се тесто охлади и маслац стегне. Изваљати у правоугаоник па исећи на мање квадрате. Плех 26 цм пречника округли обложити пек папиром.

Ређати у плех коцкице са малим размацима први ред премазати уљем и маслацом па посути сецканим белим луком, Други ред посути црним сусамом или ориганом, задњи ред посути белим сусамом. Покрити да одмори па премазати жуманцетом са мало млека.

Пећи на 200 степени Ц око 60 минута.

Погача мора да буде лагана кад не вадите из рерне Уживајте у предивном укусу.

 

}