Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Најсочније ШНИЦЛЕ У СОСУ - Рецепт за РУЧАК из бакине кухиње, ниште лепше нисте скоро јели (ВИДЕО)

20.01.2024. 14:35
Пише:
Србија Данас
gulaš
гулаш / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Време је да почнете са припремом укусног оброка, а ево и једен веома добре идеје.

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за шницле у сосу. 

Потребно је:

  • 500 гр јунећих шницли
  • 2 главице црног лука
  • 2 паприке свеже или смрзнуте
  • 2 шаргарепе
  • 100 мл парадајза из флаше
  • 1 кашичица мл паприке
  • 1 кашичице зачина за месо мало
  • ђумбира
  • 1 пуна кашичица кукурузног скроба
  • мл бибер
  • со
  • оригано

Припрема:

Месо посолити додати зачин за месо мл бибер, мало црвеле мл паприке и бели лук, ђумбир у праху, мало уља измешати и увити. Лук паприку и шаргарепу сецкати и динстати на уљу па додати месо, додати мало воде

Повремено окренути.

Пред крај додати и парадајз. Кувано месо извадити а поврће измиксати, вратити у тигањ месо.

Додати још мало мл. бибер и посолити по жељи и у чинију сипати воде 200 мл и размутити густин и убацити и измешати. Нека се још мало кува. На крају додати оригано, сецкан бели лук и першунов лист.

Уз месо иде пире кромпир или кувани пиринач. Ништа лепше нисте јели.