РЕШАВАМО НЕДОУМИЦЕ: Знате ли која је РАЗЛИКА између КИМА и КУМИНА? (ФОТО)
Слично изгледају али немају исти укус!
Иако многи мисле да су кумин и ким исто, као и коморач и анис, као и мирођија и капар. Заправо, ово су потпуно различите биљке, које имају одређене сличности.
ПОСПАНИ СТЕ: Проверите вашу листу НАМИРНИЦА, можда се на њој налази нека од ОВИХ!
ВАРАТЕ ДИЈЕТУ? Ево шта се дешава за један дан недисциплине и како то УТИЧЕ на ваше ТЕЛО!
КУМИН И КИМ
Иако потичу из исте породице биљка, кумин и ким ипак нису исто, а разликују се и по мирису и по укусу.
Ким се у нашој земљи углавном продаје у зрну, а користи се као зачин за пецива и чорбе.
ЖЕНЕ ОПРЕЗНО: Чак и добре масти могу бити ПОГУБНЕ за ВАС, а посебно ако сте у МЕНОПАУЗИ!
ОЧИ СУ ОГЛЕДАЛО ВИТАЛНОСТИ: Ево шта све треба да знате о свом ЗДРАВСТВЕНОМ стању!
Кумин се може пронаћи искључиво у облику праха, а продаје се у продавницама "здраве хране". Специфичног је и веома јаког мириса, па се зато препоручује у малим количинама. О његовим лековитим својствима смо већ писали,а пожељно је уврстити га у свакодневну исхрану.
КОМОРАЧ ИЛИ АНИС
Врло сличне биљке које личе и по мирису. Семенке коморача можете набавити у специјализованим радњама, а користи се као зачин за месо и још чешће за рибу. Може се користити и као чај или додатак пециву.
НЕ ЗАВАРАВАЈТЕ СЕ: Стевија такође подстиче жељу за слаткишима, а тек када чујете ОВО!
КОЖА ЋЕ ОВО УПАМТИТИ: Ствари које НЕ смете радити ако желите да ОЧУВАТЕ своју КОЖУ!
Анис по мирису веома подсећа на коморач, али има за нијансу јачу арому.
МИРОЂИЈА И КАПАР
Мирођија је веома распрострањена у нашој земљи, акористи се као зачин и додатак куваним јелима, сосевима и салатама.
ОВО МОРАТЕ УРАДИТИ: Две ствари које ће вам помоћи да ПРИПРЕМИТЕ тело за МОРЕ!
Капар је сасвим другачија биљка која расте углавном у медитеранским крајевима. Користе се искључиво пупољци који се најпре укиселе, па потом додају јелима и салатама.