Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РЕШАВАМО НЕДОУМИЦЕ: Знате ли која је РАЗЛИКА између КИМА и КУМИНА? (ФОТО)

24.07.2018. 22:15
Пише:
Србија Данас
Začini
Зачини / Извор: Фото: Профимедиа

Слично изгледају али немају исти укус!

Иако многи мисле да су кумин и ким исто, као и коморач и анис, као и мирођија и капар. Заправо, ово су потпуно различите биљке, које имају одређене сличности.

ПОСПАНИ СТЕ: Проверите вашу листу НАМИРНИЦА, можда се на њој налази нека од ОВИХ!

Kim
Ким / Извор: Профимедиа

ВАРАТЕ ДИЈЕТУ? Ево шта се дешава за један дан недисциплине и како то УТИЧЕ на ваше ТЕЛО!

КУМИН И КИМ

Иако потичу из исте породице биљка, кумин и ким ипак нису исто, а разликују се и по мирису и по укусу.

Ким се у нашој земљи углавном продаје у зрну, а користи се као зачин за пецива и чорбе.

ЖЕНЕ ОПРЕЗНО: Чак и добре масти могу бити ПОГУБНЕ за ВАС, а посебно ако сте у МЕНОПАУЗИ!

Anis
Анис / Извор: Фото: Профимедиа

ОЧИ СУ ОГЛЕДАЛО ВИТАЛНОСТИ: Ево шта све треба да знате о свом ЗДРАВСТВЕНОМ стању!

Кумин се може пронаћи искључиво у облику праха, а продаје се у продавницама "здраве хране". Специфичног је и веома јаког мириса, па се зато препоручује у малим количинама. О његовим лековитим својствима смо већ писали,а пожељно је уврстити га у свакодневну исхрану.

КОМОРАЧ ИЛИ АНИС

Врло сличне биљке које личе и по мирису. Семенке коморача можете набавити у специјализованим радњама, а користи се као зачин за месо и још чешће за рибу. Може се користити и као чај или додатак пециву.

НЕ ЗАВАРАВАЈТЕ СЕ: Стевија такође подстиче жељу за слаткишима, а тек када чујете ОВО!

Mirođija
Мирођија / Извор: Фото: Профимедиа

КОЖА ЋЕ ОВО УПАМТИТИ: Ствари које НЕ смете радити ако желите да ОЧУВАТЕ своју КОЖУ!

Анис по мирису веома подсећа на коморач, али има за нијансу јачу арому.

МИРОЂИЈА И КАПАР

Мирођија је веома распрострањена у нашој земљи, акористи се као зачин и додатак куваним јелима, сосевима и салатама.

ОВО МОРАТЕ УРАДИТИ: Две ствари које ће вам помоћи да ПРИПРЕМИТЕ тело за МОРЕ!

Kapar
Капар / Извор: Фото: Профимедиа

Капар је сасвим другачија биљка која расте углавном у медитеранским крајевима. Користе се искључиво пупољци који се најпре укиселе, па потом додају јелима и салатама.