Ова БИЉКА ПРЕПУНА је витамина и МИНЕРАЛА, снажан је АНТИОКСИДАНТ, али под условом да се овако сервира!
Након термичке обраде губе се позитивна својства!
Рукола је све популарнија у исхрани, многи је користе и као декорацију за многа јела, а мало се зна колико је заправо здрава.
ПРИВАТНИ СНИМАК ИЗ ДОМА ПРИЈОВИЋКЕ! Ево шта њена мама ради са дететом: ГОРИ ИНСТАГРАМ (ВИДЕО)
(ФОТО) Голишава Бојана Родић ПОКАЗАЛА АТРИБУТЕ! Шијан поделио фотографију ОБНАЖЕНЕ ТРУДНИЦЕ!
Богата је витамином А, он је снажан антиоксидант, веома је добар за здравље коже, костију, зуба а исто тако и за очи.
Витамин Ц, који садржи у великим количинама познат је као снажан антиоксидант. Он штити организам од појаве хроничних болести, а исто тако јача имунитет и штити нас од прехлада и грипа.
Богата је минералима као што су калцијум, калијум, гвожђе, фосфор и манган.Садржи висок ниво хлорофила који штити јетру од алфатоксина. Управо због тога најбоље је да се једе сирова, како би се сачували сви ови минерали.
Влакна из ове биљке помажу у чишћењу дебелог црева и поспешују пробаву. Велике количине хлорофила које рукола садржи поспешује процес детоксикације организма.