Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Најбржи и једноставан РЕЦЕПТ за САРМУ - Направите савршено јело за новогодишњу прославу, уз минимун посла

30.12.2022. 18:35
Пише:
Србија Данас
sarma
сарма / Извор: Профимедиа

Ништа лакше!

Потребно је

  • 500 грама мешаног, млевеног меса, 
  • две главице црног лука
  • сто грама пиринча
  • једна и по кашика зачинске паприке
  • пола кашичице млевеног бибера
  • мало соли
  • уље
  • главица купуса
  • 200 до 300 грама сувог меса, кобасице и сланине који се додају по укусу

Припрема

На уљу издинстајте црни лук и рендану шаргарепу. Додајте месо, пропржите, зачините, додајте пиринач, па све добро промешајте и склоните са шпорета. Купус поделите на листове, исеците корен са сваког листа, па дно посуде обложите са неколико листова купуса, тако да крајеви вире ван посуде. Ставите ред меса, па лист купуса, па преко сецкано суво месо, па понављајте поступак док не потрошите све састојке. Листовима који вире из посуде, ушушакајте сарму, прелијте са водом у коју сте ставили млевену паприку и пеците у рерни на 200 степени око сат времена. Ако сарма почне да тамни по површини, прекријте је фолијом.

sarma
сарма / Извор: Фото: Србија Данас инфографика