Снижава шећер и притисак, лечи хемороиде и срчани удар: Довољно је да 7 дана, једете црни лук на овај начин!
Ово кулинарско чудо је прави спас за већину болести
Црни лук има снажно антибактеријско дејство. Свеж лук с медом користи се залечење бронхитиса и упале плућа, ублажава напад кашља. Исцеђен црни лук помаће код болова у ушима и може чак да се нанесе на ноге како би снизио телесну температуру.
ЗЛАТА ВРЕДНИ САВЕТИ! Уживајте у храни и СМАЊИТЕ АПЕТИТ: Тајна је у правилном ИЗБОРУ НАМИРНИЦА!
МОЖЕ БИТИ ВЕОМА ОПАСНО! Ову лошу НАВИКУ имају многи, а УГРОЖАВА здравље!
ИЗГУБИЋЕШ МНОГО АКО ОВО РАДИШ ЗБОГ СТРАХА: Сви праве ЈЕДНУ грешку због које КАСНИЈЕ могу ГОРКО ЖАЛИТИ
Али мало људи зна да је користан печен лук. Током термичке обраде, он не губи своја својства, већ напротив!
Печени лук ће помоћи да се изборите са дуготрајним ранама и то тако што ћете испечен лук директно ставити на рану.
Уколико осетите неке болове, топал, печени лук ставите на проблематично место у трајању од 20 минута. Бол ће брзо нестати.
Чак се и хемороиди могу излечити печеним луком. Печени лук треба да једемо што чешће како бисмо спречили згрушавање крви, а самим тим и срчани удар или шлог.
Он ће регулисати дијабетес, па га лекари препоручују у свакодневној исхрани. Лук можете јести као додатак јелима, али је најделотворнији када га једете на празан стомак.
Ефекат овакве примене лука је видљив већ након недељу дана, а све захваљујући сумпору и гвожђу који се налазе у печеном луку. Такав лук ће помоћи при нормализацији глукозе у крви, правилном функционисању панкреаса и јетре.
Када се једе печени лук, побољшава се стање пацијента са хипертензијом и атеросклерозом. Лук помаже крвним судовима да се очисте и ослободе вишка наслага.
Након печења у рерни, лук испушта есенцијална уља која дају овој намирници специфичан мирис и укус.