Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПУНА ЧОКОЛАДЕ - Направите ШТРУДЛУ по бакином рецепту, декоративна и преукусна посластица (ВИДЕО)

27.11.2022. 10:58
Пише:
Србија Данас
čokoladna štrudla
чоколадна штрудла / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Идеална посластица за породично викенд окупљање!

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за чоколадну штрудлу.

Потребно је:

  •  300 мл млека
  • 15-20 гр квасца
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли
  • 1 јаје 1 жуманце
  • 30 мл. уља или 50 гр маслаца
  • корица лимуна
  • 500-550 гр брашна
  • 100 гр чоколаде (ја сам ставила млечне)
  • 2 пуне кашике какаа
Последњи је ДАН ПРЕД ПОЧЕТАК БОЖИЋНОГ ПОСТА - Свака домаћица данас мора да УРАДИ ОВО у свом дому

Последњи је ДАН ПРЕД ПОЧЕТАК БОЖИЋНОГ ПОСТА - Свака домаћица данас мора да УРАДИ ОВО у свом дому

ИДЕАЛНЕ ЗА ПОСТ - Ових ДЕСЕТ НАМИРНИЦА обавезно уврстите у исхрану, чувају срце и крвне судове

ИДЕАЛНЕ ЗА ПОСТ - Ових ДЕСЕТ НАМИРНИЦА обавезно уврстите у исхрану, чувају срце и крвне судове

Припрема:

У мало млаког млека измрвити квасац и додати шећер и измешати. Оставити да запени. У ванглицу сипати квасац, додати млако млеко, јаје и жуманце, уље,  или маслац, корица лимуна брашно, со и замесити мекше тесто. Тесто добро излупати варјачом или миксером да буде глатко. 

Поделити на два дела па у један додати какао и поново га прерадити. Покрити лоптице да нарасту 20 минута. Прво оклагијом развити светле тесо у правоугаоник па чоколадно које стављамо на свело и још мало развијемо оклагијом.

Доњи део исећи на тање траке дужине 15 цм па их увити око своје осе. На други део ставити рендану чоколаду па тесто уроловати у ролницу и мало премазати уљем.

Оставити да порасте 15 минута па премазати жуманцетом и попрскати још мало уљем. Пећи на 180 степени Ц око 50-сат времена. Покрити да се охлади и уживати у чоколадном укусу.