Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Сваки дан попијте ЧАЈ ОД ПЕРШУНА! Лечи МНОГЕ БОЛЕСТИ, а скида и КИЛОГРАМЕ

21.07.2021. 14:06
Пише:
Србија Данас
Peršun
Першун / Извор: Профимедиа

Першун није само украс, већ права лековита биљка вредна пажње.

Першун је права ризница здравља, која се крије у његовом корену и листовима. Помаже у лечењу многих болести: од упале простате, до отицања ногу, реуматизма, костобоље, дебљине, ангине пекторис....

У старом Египту першуном су лечили бубреге и мокраћне путеве.

Мила је поделила 3 ГЕНИЈАЛНА И ЈЕФТИНА ТРИКА ЗА ЧИСТО ДОМАЋИНСТВО и 700 ХИЉАДА људи је одушевљено овим саветима

Мила је поделила 3 ГЕНИЈАЛНА И ЈЕФТИНА ТРИКА ЗА ЧИСТО ДОМАЋИНСТВО и 700 ХИЉАДА људи је одушевљено овим саветима

Да ли сте чули за ДУКАН ДИЈЕТУ: Има чак 4 фазе и мноштво намирница, али се зато килограми НЕ ВРАЋАЈУ!

Да ли сте чули за ДУКАН ДИЈЕТУ: Има чак 4 фазе и мноштво намирница, али се зато килограми НЕ ВРАЋАЈУ!

Традиционална медицина чај од першуна препоручује код артритиса, гихта, бубрежних проблема, за прочишћавање моркаћних путева, али и за лечење гастритиса.

Пошто се зна да ефикасно испира бактерије из уринарног тракта, добро је дошао у случају инфекције мокраћних органа, као и након операције простате ради бржег опоравка. Често улази у састав чајева за лечење жутице и других компликација насталих услед проблема са јетром.

limun
лимун / Извор: Профимедиа

Чај од першуна

Чај од першуна припрема се тако што се корен першуна (око 15 грама) насецка на коцкице, убаци у 2 дл кључале воде и прокува око 5 минута. Цеди се тек после 15-так минута а да би могао да испољи све своје лековите моћи потребно је пити 2-3 шоље у току дана.

Листови першуна су изврстан извор Ц витамина па је добро јести их и у свежем облику. Одлично се уклапају уз супе, чорбе, барени кромпир и многа јела са месом. Овај зелениш подстиче варењестимулише излучивање отровних материја, освежава дах, тако да ефикасно прикрива чак и мирис белог лука.