Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТАЈНА ЈЕ У ОВОМ ТРИКУ: Ево како да вам палачинке испадну савршено!

19.09.2018. 06:15
Пише:
Србија Данас/Задовољна.хр
palačinke
палачинке / Извор: Профимедиа

Лакше је него што мислите...

Палачинке су један од најчешће прављених дезерта, брзо су готове и смесу је врло једноставно направити. Ипак, многима се догоди да им палачинке испадну жилаве, али уз овај трик то се више никада неће догодити.

УМОР, БОЛОВИ, МАСНЕ НАСЛАГЕ: Ово су СИМПТОМИ да у телу имате УПАЛНЕ процесе, а све ВОДИ ка ОЗБИЉНИЈОЈ дијагнози!

У рецепту према којем већина нас прави смесу за палачинке пише да се јаја стављају цела у смесу, али уколико раздвојите беланца и жуманца, добићете никад мекше палачинке.

ЕКСПРЕСНА ДИЈЕТА, 4кг мање за 5дана! Све намирнице у њој сигурно волите, али има једна ЦАКА!

Palačinke
Палачинке / Извор: Профимедиа

Поступак:

1. Направите смесу за палачинке као и иначе, само са ситном изменом тако да беланца одвојите од жуманаца. Жуманца ћете умутити у смесу, а беланца ставити на страну.

2. Када сте у смесу ставили све састојке (осим беланаца) и добро их промешали, од беланаца направите мекши "снег" (нити мекани нити чврсти) па га додајте смеси.

3. Снег затим врло нежно умешајте у смесу. Снег од беланаца палачинкама ће дати пенасту структуру и предивну мекоћу. Чак и када се охладе и одстоје, овако припремљене палачинке неће изгубити мекоћу, односно неће постати жилаве.