Торта ГРЧКИ СЛАДОЛЕД је одушевљење целе породице - Без кувања и печења, готова за мање од 20 минута
Ово је торта над тортама!
15.04.2025.
11:24
Коментари (0)
Торта под називом грчки сладолед сластан је спој кремастог ужитка и укуса сладоледа. Погледајте о чему је реч.
Састојци:
- 700г шлаг креме (не пене)
- 900мл хладне газиране воде или хладног млека
- 2 кремфикса
- 250г шећера у праху или мање ако ако је шлаг крем сладак
- 300г млевене плазме
- 20 крем бананица (14 за фил и 6 за декорацију)
- 2 кесице капућино чоколаде кафе или инстант кафе 3у1
Припрема:
Кремфикс додајте у шлаг крем, па мутите са наведеном течношћу. При крају мућења, сипајте шећер у праху.
Поделите на три једнака дела, тако да се налазе у три различите посуде. У први део додајте млевену плазму и поравнајте на дну калупа, те ставите у фрижидер.
Следећи слој је са крем бананицама које ћете ситно исецкати. Ставите преко претходног дела.
Последњи део шлага помешајте са кафом по избору. Прекријте торту тиме, украсите ситно сецканим крем бананицама и уживајте!