Чисте из организма узрочнике ОПАКИХ БОЛЕСТИ: Ево шта се дешава са организмом када ЈЕДЕТЕ ТРЕШЊЕ
Веома су здраве, искористите их ове сезоне максимално.
Сезона је трешања, зато максимално искористите ово воће. Поред плодова, веома су здраве и петељке од којих можете припремати чај за детоксикацију. Одличан су извор витамина А, Ц, Б1, Б2, Б3 И Б6. Поред витамина садрже антиоксидансе, целулозу, пенктин и органске киселине, због чега су осличне у борби против слободних радикала.

ЧУВЕНИ РУСКИ НУМЕРОЛОГ ОТКРИВА: Јун ће ОВИМ БРОЈЕВИМА донети ХАОС, а ево кога чека УЖИВАНЦИЈА!

Овако се правилно мења уље у мотору, а шта се дешава са мотором без уља БОЉЕ ДА НЕ ЗНАТЕ
Штите од рака
Плодови трешње богати су лутеином и бета-каротеном - спојевима који су познати "чистачи" слободних радикала, потврђених узрочника рака. У њима је, такође, обилно присутан и кверцетин, биљни пигмент из скупине флавоноида.
Према резултатима бројних истраживања, овај спој због снажних антиканцерогених својстава значајно доприноси превенцији рака. Ако узмемо у обзир чињеницу да је кверцетин садржан и у меду, јабукама и луку, намирницама које се налазе на самом врху лествице најздравијих намирница, тада оправдано и трешње можемо сматрати воћем непроцењиве вредности.
Чувају срце и крвне жиле
Калијум сакривен унутар слатких трешњиних бобица, значајно доприноси здрављу срца. Студије су показале да конзумација намирница богатих овим минералом, може бити од користи у регулацији крвног притиска, срчаних откуцаја и електричне активности у срцу.
Помажу код упала
Трешње су познате по својој способности ублажавања упала. Истраживачи са Државног универзитета у Мичигену открили су да антоцијанини, спојеви који дају трешњама њихову црвену боју, имају снажан протуупални учинак.
Изведен је закључак да конзумирање трешања може помоћи против хроничних болести као што су гихт, артритис, фибромиалгија (болно стање мишића), спортских повреда и многих сличних здравствених тегоба.