Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Уколико волите АЛКОХОЛ и МАСНУ ХРАНУ, МОРАТЕ ово ПРОЧИТАТИ! Не морате бринути о јетри, јер...

19.11.2016. 18:37
Пише:
Србија Данас
masna hrana i pivo
масна храна и пиво / Извор: Профимедиа

Овај орган је заслужан за разградњу отрова у нашем телу, стога је врло важно његово здравље.

Они који су слаби на нездраву масну храну и алкохолна пића, свесни су да им јетра неће бити дуго жива Поставља се питање, како уживати у ономе што волимо, а да не добијемо рак јетре или неку сличну кобну болест. 

Јетра је биокемихска лабораторија нашег организма и заслужна је за разградњу отрова који се производе у телу. На здравље јетре, поред алкохола, могу утицати неквалитетни лекови, неправилна исхрана, као и бактеријске и вирусне инфекције.

jetra
јетра / Извор: Профимедиа

Грожђица је решење за чишћење, детоксикацију и оживљавање јетре, а ево како се припрема природно средство за лечење.

  • Ујутро ставите пола шољице грожђица у воду и оставите да одстоје око 15 минута. Затим их добро исперите водом.
  • Опрана зрна ставите у шољицу прокуване, али охлађене воде. Нека грожђице стоје у води 24 сата.
  • Следећег јутра, пре доручка, попијте ту течност и поједите грожђице, затим лезите око два сата у кревету и на десној страни трбуха држите топлу компресу или боцу топле воде. 

Овај поступак понављајте једном недељно током месец дана.

Поред наведеног рецепта, постоји храна која је прави мелем за јетру. Требало би да једете ђумбир, шаргарепе, орашастих плодова, лимуна, белог и црног лука,... 

НАПОМЕНА: Савети из овог текста су информативне природе и не могу заменити лекарски преглед.