Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УМОР ЈЕ ПОСЛЕДИЦА ОТРОВА ИЗ ХРАНЕ: Уколико често осећате МАЛАКСАЛОСТ, то је због ових НАМИРНИЦА!

12.09.2019. 06:02
Пише:
Србија Данас
Umor
Умор / Извор: Профимедиа

Избегавајте их!

Уколико се и ви повремено осећате исцрпљено то је због адитива у харани, који су један од састојака многих намирница које има у бројним намирницама које купујемо у радњами. 

АМЕРИ СУ ПРОШЛОСТ: Јунак Француске у ПЕТ речи ОБЈАСНИО шта значи победа над Дрим тимом!

АМЕРИ СУ ПРОШЛОСТ: Јунак Француске у ПЕТ речи ОБЈАСНИО шта значи победа над Дрим тимом!

КЛАДИОНИЦЕ СУ РЕКЛЕ СВОЈЕ: Ово су КВОТЕ за меч Србије и САД-а! ЛУДИЛО...

КЛАДИОНИЦЕ СУ РЕКЛЕ СВОЈЕ: Ово су КВОТЕ за меч Србије и САД-а! ЛУДИЛО...

ДА ЛИ ПОСЛЕ СВЕГА ОСТАЈЕ У КИНИ: Мицић донео коначну одлуку

ДА ЛИ ПОСЛЕ СВЕГА ОСТАЈЕ У КИНИ: Мицић донео коначну одлуку

Umor
Умор / Извор: Профимедиа

Уз калцијум, фосфор је један од најзаступљенијих минерала у нашем телу, заслужан за нормалну пХ вредност организма и одржавање хормонског баланса.

ВИТАМИНСКА БОМБА: Само ЈЕДНА ШАКА овог воћа ДНЕВНО, направиће велику ПРОМЕНУ у ОРГАНИЗМУ!

ВИТАМИНСКА БОМБА: Само ЈЕДНА ШАКА овог воћа ДНЕВНО, направиће велику ПРОМЕНУ у ОРГАНИЗМУ!

Ипак, вишак фосфата, може штетити нашем организму, а главни су састојци намирница попут јаја, меса, млечних производа, житарица, орашастих плодова и чоколаде.

Природни фосфати нису много штетни, заправо су заслужни за пренос енергије и учествују у многим метаболичким процесима. Са друге стране аноргански фосфати се као адитиви употребљавају у храни и пићу и могу значајно оштетити наше здравље.

Аноргански фосфати се налазе у 70% прерађених намирница и зато је веома важно да обратите пажњу на оно што једемо. Они се намирницама додају, како би укус био бољи, а рок трајања дужи. Највише ових адитива налзи се у готовој, конзервираној храни, месним прерађевинама и соковима.

СВАКА ДРУГА ОСОБА ИМА ОВАЈ ПРОБЛЕМ и мисли да је БЕЗАЗЛЕН, а ево ДО КОЈИХ БОЛЕСТИ то може довести

СВАКА ДРУГА ОСОБА ИМА ОВАЈ ПРОБЛЕМ и мисли да је БЕЗАЗЛЕН, а ево ДО КОЈИХ БОЛЕСТИ то може довести

Прекомеран унос хране, богате адитивима доводи до смањене воље за кретањем и утиче на готово потпун губитак енергије. Посебну штету у нашем организму, адитиви могу нанети бубрезима.

Grickalice
Грицкалице / Извор: Профимедиа

Ако желите да се заштитите од штетног ефекта адитива на наше здравље, обавезно избегавајте конзервирану храну, месне прерађевине, газиране напитке, пахуљице, грицкалице...

Потрудите се да се ваш јеловник базира на свежем воћу и поврћу, које ће вас покренути да успешно обавите своје дневне обавезе и осећате се здраво и полетно.