Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШУМАДИЈСКИ ЧАЈ: Ово пиће ће вас ЗАГРЕЈАТИ у року од ПЕТ МИНУТА, идеално ако дочекујете Нову годину напољу

30.12.2021. 19:29
Пише:
Србија Данас
rakija
ракија / Извор: Фото: Youtube printscreen/Milica Михаиловић и Вуле, Таша и Дуња

Добар избор за најлуђу ноћ.

Кувана ракија идеална је за хладне зимске дане и вечери. Неки је још зову и Шумадијски чај, а прави се од шљивовице. Уколико желите да кувана ракија буде блага, дуже је прокувавајте и последично више алкохола ће испарити.

БРОЈ МОКРЕЊА ГОВОРИ О ЗДРАВЉУ БУБРЕГА: Ако дневно идете у WC више од ОВОГ БРОЈА, у великом сте ПРОБЛЕМУ

БРОЈ МОКРЕЊА ГОВОРИ О ЗДРАВЉУ БУБРЕГА: Ако дневно идете у WC више од ОВОГ БРОЈА, у великом сте ПРОБЛЕМУ

ХРАНИ, ХИДРИРА И ГРЕЈЕ: Ово је НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ рецепт за белу чорбу, обавезно јело на празничној трпези

ХРАНИ, ХИДРИРА И ГРЕЈЕ: Ово је НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ рецепт за белу чорбу, обавезно јело на празничној трпези

Састојци:

  • 4 кашике шећера
  • 250 милилитара ракије
  • 250 милилитара воде

Припрема вруће ракије:

У металну посуду ставите 4 кашике шећера да се карамелизује, када то постигнете, скините са рингле па додајте одмах 250 милилитара ракије, јачине од 17 до 20 гради и 250 милилитара воде. Вратите на ринглу да прокува и да се шећер растопи. Служити топло, пошто се кувана ракија пије док је врућа!

Неки у кувану ракију воле да убаце неколико клинчића - кажу да је одлично. Ако је ракија јака, додајте више воде. Није лоше оставити је да мало кључа како би више алкохола испарило.