КОРУ овог поврћа СВИ БАЦАЈУ незнајући да је пуна хранљивих витамина и минерала
Реч је о поврћу које је изузетно здраво.
Краставац, као и друго воће и повће, сви скоро ољуште пре конзумације и баце кору. Али, много корисних елемената налази се управо о кори коју бацамо.
На пример, већи неољуштени краставац може садржати чак 62% дневног препорученог уноса витамина К. Витамин К игра битну улогу у активацији појединих протеина укључених у процесе згрушавања крви, а укључен је и у друге важне процесе у телу.
Стручњаци откривају РАЗЛИКУ ИЗМЕЂУ СОЦИОПАТЕ И ПСИХОПАТЕ, као и да ли је ИМИТИРАЊЕ ЗЛОЧИНА нови друштвени проблем
СЕДАМ ЗНАКОВА КОЈИ УКАЗУЈУ НА ДЕТЕ ПСИХОПАТУ - Психолог каже да могу да се примете од ТРЕЋЕ ГОДИНЕ живота
Такође, краставац са ког није уклоњена кора може садржати чак 6% дневне препоручене дозе витамина А и 14% витамина Ц.
Кора краставца може се користити и у исхрани, али обавезно је да је пре тога добро оперете. Нарендану је можете убацити у салате, сир или је помешати са другим поврћем.
Осим тога, кору краставца можете искористити како бисте уклонили флеке од фломастера, бојица и маркера са зида.